Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 2010 kl 21.30 Borgen

Storm rundt Birgitte Nyborg


Sammen med næringsministeren fremmer Birgitte et lovforslag om kjønnskvotering i danske virksomheter, men forslaget møter motstand i flere leire.

Både i og utenfor regjeringen er folk misfornøyde med Birgittes siste utspill. Landets mest innflytelsesrike forretningsmann gir Birgitte et ultimatum som kan få alvorlige konsekvenser.

Samtidig velger deler av pressen å fokusere på den meget attraktive og ambisiøse næringsministerens private moral, som viser seg å være problematisk. Katrine Fønsmark avslår et tilbud om hjelp til å ta bedre hånd om seg selv etter den traumatiske opplevelsen hun har vært gjennom.

Om serien
Det har vært folketingsvalg i Danmark, og Birgitte Nyborg velges til ny statsminister i den nye dramaserien "Borgen". Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.


Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen"
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, Publikumssevice