Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. juni 2003 kl 20.05 Nigellas kjøkken: God mat raskt!

Kjapt, enkelt og godt!

NRKs nye fjernsynskokk Nigella Lawson.  (Foto: Channel 4)
NRKs nye fjernsynskokk Nigella Lawson. (Foto: Channel 4)
Når man er sliten og heller vil ligge i sofaen og slappe av, blir det sjelden de store utskeielsene på kjøkkenet. Men kjapp mat er ikke det samme som frossenpizza, og Nigella Lawson har mange gode råd å gi.

- Jeg elsker å spise kjapp mat, og å tilberede noe i full fart gir meg ikke nervøst sammenbrudd, sier Nigella. Hun synes ikke det er nødvendig å stå foran ovnen i timevis for å lykkes. – Det er ikke utseende, men smaken som er det viktige.

Nigella lager tradisjonsrik mat, men også noen andre retter i tilfelle uventede gjester dukker opp, alt med en liten Nigella-vri.

Om Nigella Lawson
Nigella er 42 år gammel, bor i London, er enke og har to barn. Hun er en profilert journalist og har stor suksess som matskribent og programleder for sitt eget matprogram "Nigella Bites", som er blitt enormt populært for Channel 4s seere.

Nigella har hatt matspalte i mange av Englands og USAs største aviser. Hun har blant annet skrevet for matspalten i Vogue og laget restaurantspalten i The Spectator.

Hennes første bok, "How to Eat", dannet i 1998 grunnlaget for "Nigella Bites", og i 2001 kom boken med samme tittel som tv-serien. Nigella har skrevet nok en bok, "How to Be a Domestic Goddess", som ble utgitt i 2000.

Første program
Grønne erter og baconstekt laksefilet er en av rettene Nigella disker opp med i kveld. "Himmelriket på en tallerken" kaller Nigella den selv, både på grunn av fargene og smaken av det salte baconet og de søte ertene.

Hun demonstrerer også at man faktisk kan unne seg en toretters middag på kort tid. Grillet kylling med urteyoghurt og couscous kombinerer eksotiske smaker som chili, løk, hvitløk, koriander og mynte, og minner mye om det marokkanske kjøkkenet. Som rett nummer to har hun valgt en tung sjokoladepudding, som bare trenger ti minutter i ovnen før den er klar.

Ellers i kveld tilbereder hun tomat- og rissuppe og sitron-linguine.

Serien har vært sendt tidligere.

Innkjøpt matprogram
Britisk prod. - Channel 4
Original tittel: Nigella Bites
Programleder Nigella Lawson
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53/907 75 758


LENKER
  • Oppskrifter