Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. oktober 2012 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Kash?

Reisen går til Kigali, Rwanda


I kveldens episode reiser Noman Mubashir sammen med Kash King Gashamura til Rwanda.

Kash King Gashamura er programleder på NRK-super og spiller i høst Mowgli i "Jungelboken" på Det Norske Teater. Kash er barnas helt på TV, men har selv vokst opp uten pappa. Kash var bare 2 år da pappa Paul ble drept under folkemordet i Rwanda i Afrika. Hutuekstremister ville rense landet for tutsier.

Moren Chou Chou fryktet at hutumilitsen nå skulle drepe hennes sønn. Dermed flyktet hun til fots til Uganda og kom seg videre til Norge.

20 år senere reiser Kash og moren tilbake til Rwanda for å møte sin farmor i hovedstaden Kigali og ikke minst for å få vite mer om folkemordet hvor Kash' egen far og nærmere en million tutsier og moderate hutuer ble myrdet.

Om serien
Visste du at Vendela Kirsebom har tyrkisk pappa, mens Linni Meisters mamma er fra Sri Lanka? Disse to og fire andre norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Foruten Tyrkia med Vendela Kirsebom og Sri Lanka med Linni Meister drar Noman Mubashir til USA med Mira Craig, Algerie med Christopher Dons, Bangladesh med Saera Kahn og til Rwanda med Kashfa King Gashamura.

I serien på seks episoder er sterke familiegjenforeninger og eksotiske reiseopplevelser gjennomgående.


Produsert av NRK Østlandssendingen 2012
Programleder: Noman Mubashir
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900