Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 2010 kl 19.55 Mesternes mester

Nye fysiske prøvelser


For andre gang er temaet for øvelsene "Fysisk", og kravene skjerpes. Med færre deltagere og hardere utfordringer blir det tøffere å hevde seg.

Den første øvelsen er en påkjenning både når det gjelder utholdenhet og ren styrke. Deltagerne må opp en bratt bakke, dyttende på en ball som veier nesten like mye som dem selv. Og de må gjøre det to ganger. Andre omgang blir det jaktstart, så det gjelder å disponere kreftene for å tåle to beintøffe runder.

Den neste øvelsen er en gjentagelse av forrige sesongs finaleøvelse: "Den Røde Ballongen". Med strake armer hevet over hodet skal deltagerne holde en stor heliumsballong. Melkesyren melder seg fort for enkelte, men det blir en ekstremt spennende duell til slutt om seieren.

Styrkebanen avgjør
Før den siste konkurransen er det flere kandidater både til sammenlagtseieren og den tilhørende immuniteten, og til den fryktede sisteplassen som sender deltageren til natt-testen. Kun de sterkeste vil lykkes i "Styrkebanen", og kun den aller sterkeste vil stå igjen som vinneren av "Fysisk II".

Etter den siste øvelsen blir alle poengsummene talt opp, og den som har lavest sum, må ut i den fryktede natt-testen. Han eller hun må velge ut en person som blir med. Denne oppgaven er det ingen som liker!

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt velge med seg en motstander fra gjengen til duell i Nattesten. Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. Nattesten er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke. Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltagerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes Mester endelig kåres. Årets yngste deltaker er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av Mesternes Mester, som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.

Norsk underholdningsprogram 2010
Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Årets deltakere i Mesternes mester: