Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. april 2007 kl 20.10 Mediokre fotballvideoer og tidenes beste VM

Seks timer fotball

Aleksander Schau er programleder for P3-programmet
Aleksander Schau er programleder for P3-programmet "FK Fotball" sammen med Thomas Aune. I kveld skal de på skjermen, og får hjelp av Erik Thorstvedt. (Foto: NRK)
Aleksander Schau og Thomas Aune i P3-programmet "FK Fotball" har fått en hel kveld på NRK2 til rådighet. Ikke overraskende fyller de den med fotball, og hvem passer bedre til å hjelpe dem med å sy det hele sammen enn Erik Thorstvedt?

I tillegg til fotballdokumentar, fotballfilm og fotballkamp, blir det en god dose mer eller mindre klassiske forferdeligheter i sjangeren fotballmusikkvideoer. Utvalget er hentet fra både Norge og Tyskland

Litt av hvert
Der blir mediokre fotballvideoer den første timen, mens den svenske dokumentaren "Garrincha og røde pølser" følger etter. Vi møter den svenske sønnen til det brasilianske fotballgeniet Garrincha. Han heter Ulf, har aldri møtt sin nå avdøde far, og livnærer seg ved å selge pølser på torget i Halmstad. Vi blir med ham til farens hjemland.

I det amerikanske dramaet "Escape to Victory" får vi se Sylvester Stallone spille keeper. Pelé og Hallvar Thoresen er i to av rollene. Filmen handler om en fotballkamp som spilles i en fangeleir under 2. verdenskrig, og er en klassisk historie om det gode mot det onde. Heldigvis er både Pelé og Hallvar Thoresen på det gode laget…

Etter "Escape to Victory" avsluttes ballet med det brutale returmøtet i FA-cupfinalen fra 1970 mellom Chelsea og Leeds.

Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no