Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. januar 2008 kl 22.55 Film: Mysterious Skin

En film med et omdiskutert tema

Joseph Gordon-Levitt (.t.h) spiller gutteprostituert i filmen. (Foto: Tartan Films, USA)
Joseph Gordon-Levitt (.t.h) spiller gutteprostituert i filmen. (Foto: Tartan Films, USA)
Mysterious Skin er en film som handler om hva seksuelt misbruk i barndommen kan bety for den fremtidige utviklingen. To gutter fra Hutchinson, Kansas, opplever dette som åtteåringer. Den ene fortrenger det helt, den andre kan ikke glemme.

I 1981 blir åtte år gamle Neil McCormick seksuelt misbrukt av sin pedofile baseballtrener. Neils mor, en løsaktig kvinne, bryr seg ikke om det som har skjedd. Samtidig våkner den også åtte år gamle Brian Lackey blodig, livredd og forvirret på et kjellergulv. En lite engasjert far har ikke anelse om at noe har hendt.

Seksuelle avvikere
Brian vokser opp til å bli en aseksuell nerd, og i drømme gjenopplever han små glimt fra det han ble utsatt for. Han er også til stadighet plaget med neseblod. Så fortrengt er det han ble utsatt for at han tror han ble bortført av romvesener da han var liten.

Niel på sin side har vært trenerens yndling, og har til og med hjulpet den pedofile mannen til å lokke andre gutter til seg. Slik har treneren kunnet fortsette misbruket. Neil slutter skolen etter hvert, og blir en tøff og vakker gutteprostituert.

Da Brian fyller 19 år, oppsøker han og møter Neil for første gang siden barndommen. Sammen avdekker de hemmeligheten de bærer på og slik hjelper de hverandre til å bearbeide det som skjedde.

Amerikansk drama fra 2004
Originaltittel: Mysterious Skin
Med Brady Corbett, Joseph Gordon-Levitt, Michelle Trachtenberg og Jeff Licon.
Regi: Gregg Araki
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no