Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. juni 2003 kl 22.30 Tre reportere søker en forfatter: Carsten Jensen

En kritisk forfatter

I siste del av
I siste del av "Tre reportere søker en forfatter" møter vi Carsten Jensen (Foto: Rosinante)
Den danske kritikeren og forfatteren Carsten Jensen ble kjent på 80-tallet for sine nådeløse litteraturkritikker i den danske avisen "Politiken". I tillegg har han alltid vært en aktiv samfunnskritiker for en rekke aviser i ulike land. De tre reporterne har møtt Jensen i København.

Først i 1986 hadde Carsten Jensen sitt gjennombrudd som forfatter med bøkene "Jeg har sett verden begynne" og "Jeg har hørt et stjerneskudd".

Reisebeskrivelser
I den første boka fabulerer han seg gjennom det asiatiske kontinentet, mens han tar leseren med til Oseania og Sør-Amerika i "Jeg har hørt et stjerneskudd". Sentralt i begge bøkene står møtet med enkeltmennesket.

Reporter Charlotte Thiis-Evensen tar med seg forfatteren til museet "Glyptoteket" i København, der de snakker om disse to bøkene. Hva er det ved reisebeskrivelsenes sjanger som fascinerer ham, vil reporteren vite.

Rollen som journalist, kritiker og forfatter
Sammen med reporter Hanne Skrikerud er Jensen på vandring gjennom bydelen Christiania i København. Her snakker de om hvordan han ser på sin egen rolle som journalist og samfunnskritiker, og hvilke samfunnstemaer som opptar ham i dag.

Reporter Arild Jonsjord blir med Jensen til det dansk-norske senteret Schaeffergården like utenfor København, der han holder foredrag for femti norske studenter om sitt forfatterskap.

Arild Jonsjord vil vite hvordan det er å være forfatter etter å ha vært en profilert litteraturkritiker i mange år.

Egenprodusert kulturprogram
Programledere: Charlotte Thiis-Evensen, Arild Jonsjord, Hanne Skrikerud
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96