Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. november 2003 kl 20.20 LørDan

Varmer opp til julen

Sissel Kyrkjebø opptrer i LørDan i kveld. (Foto: Universal Music)
Sissel Kyrkjebø opptrer i LørDan i kveld. (Foto: Universal Music)
I slutten av måneden kan de som har vært heldige å få billetter, nyte Sissel Kyrkjebø Skollers to utsolgte julekonserter i Oslo Spektrum. Men aller først skal hun glede tv-publikum i kveldens LørDan sammen med Peter Jöbak.

De to har laget en singel sammen som heter "Gå inte förbi", og som er en tolkning av en irsk folkevise. Låten ble spilt inn i sommer og er med på Jöbacks album som slippes til uken.

Travel Sissel
Den travle artisten Sissel er også i full gang med innspillingen av et nytt album – det 13. i rekken. Deler av det er spilt inn i tradisjonsrike Abbey Road-studio i London. Denne gang har Sissel et helt stort symfoniorkester i ryggen, og hun synger både på engelsk, fransk og italiensk.

Sissel har også tilbrakt mye tid i USA det siste året, og planlegger en større turné der til våren for å promotere den nye platen.

Nylig ble det gjort tv-opptak i Denver i forbindelse med nok et nytt Sissel-program på public service kanalen PBS. Programmet vil bli vist på 350 tv-stasjoner over hele landet.

Det er også store sjanser for at Sissel kommer til å holde en rekke konserter med symfoniorkester her hjemme i Norge neste år.

Forstyrrende element
Som vanlig er Ali Reza et mer eller mindre forstyrrende element i kveldens sending, mens Rune Gokstad presenterer ukens kjendistopp.

Her er kveldens deltakere i Kjempesjansen:

Famntak
Visesanggruppe fra Surnadal

Tone Søyset Døving (28), sang; Anders Larsen (25), fiolin;Jostein Ansnes (30), gitar;
Trygve Brøske (30), piano

Famntak ble startet sommeren 2002, og alle medlemmene er født og oppvokst i Surnadal på Nordmøre. De fleste i bandet er klassisk skolerte, bl.a ved Grieg Akademiet og Musikkonservatoriet i Trondheim. 25 år etter Vårsøg setter de sitt eget preg på Henning Sommerros sanger og Hans Hyldbakks dikt. Famntak gav ut sin første CD i juni 2003 under Vårsøghelga i Surnadal. Gruppen fikk også Surnadal kommunes kulturpris, Kleivaprisen, for arbeidet de har gjort. Famntak har turnert i Midt-Norge og på Østlandet og høstet meget gode kritikker både for CD og konserter. Fremtidsplanene for bandet er å få gitt ut en CD med egenkomponert musikk, og å få turnere mer rundt om i hele landet.


Julie Dahle Aagård
Pop- og soulsanger fra Flatanger i Nord-Trøndelag

Julie Aagård (24) er vokst opp i Flatanger i Nord-Trøndelag og har holdt på med dans, musikk og teater siden hun var liten. Hun har hatt hovedroller i flere teater- og musikalforestillinger rundt omkring i landet, og som 19 åring satte hun opp sin egen kabaret, "Julie, helt alein". Hun har spilt Per Pusling ved Nord-Trøndelag Teater og hadde hovedrollen som "Mabel" i musikalen "Mack & Mabel" på Hedmark Teater. For tre år siden gav hun ut en CD som i fem uker lå på førsteplass på Norsktoppen. Julie har gått fire år på Jazzlinja på Konservatoriet i Trondheim, og var ferdig utdannet sangpedagog i juni 2002. Ønsker om å få gitt ut en CD med selvskrevne låter står høyt i kurs hos Julie, som for tiden er ansatt ved Asker Kommunale Kulturskole som sangpedagog. Julie har flere drømmer for fremtiden og bruker mye tid på planlegge egne prosjekter innen teater og musikk, der hun vil ha hovedansvaret for alt selv.

Cina Espejord og Bendik Vedvik Mildestveit
Klassisk dansere fra henholdsvis Bærum og Bergen

Cina (19) begynte å danse allerede som treåring. Som åtteåring stilte hun på audition på Den Norske Operas Ballettskole og kom inn. Siden den gang har det ikke vært tvil om hva hun ville. Hun har vært tilknyttet Operaballetten i åtte år og tilbrakte tre år på Ballettschule des Hamburg Ballett.

Bendik (20) har vært seks år ved Bergen Ballettskole og tre år ved Svenska Ballettskolans utbildning fôr yrkesdansare i Stockholm. Han har vært tilknyttet flere ungdomskompanier, og turnert rundt i verden. Siden august 2002 har han vært aspirant ved Nasjonalballetten der Cina også startet i høst. Fremtiden som klassisk danser og aspirant er alltid litt usikker, og for å komme videre må Cina og Bendik sannsynligvis ut verden på jakt etter kompanier som vil ha akkurat "dem" framfor de andre 200 som stiller på audition.

Deewas
Sangensemble

Johanne Hagen (30), Hamar
Trude Helen Binderø (29), Bærum
Liv Anna Hagen (34), Hamar
Hege Eide Vik (23), Eidslandet
Anne Cecilie Røsjø Kvammen, Elverum
Anna Karin Lindgren (29), Töreboda/Sverige
Signe Sannem Lund (23), Fredrikstad
Anne Marte Slinning (37), Ålesund
Live Maartmann (23), Oslo
Hildegunn Hovde (23), Vågå

Deewas er et norsk ensemble med profesjonelle klassiske sangere utdannet fra bl.a Operahøyskolen, Norges musikkhøyskole og Barrat-Dues Musikkinstitutt. Ensemblet på 10 damer har tilhold i Oslo og kunstnerisk leder er Siv Roland. De leverer spesialskrevne musikaler, mini-operetter og fremfører spesialarrangert musikk på en humoristisk og underholdende måte. Et juleshow med satiriske tekster og svingende musikk spilles i Oslo nå før jul. Et samarbeid med Ingrid Bjørnov ble til mini-operetten "Tuppen og Lillemor", og nå skrives tekst og musikk til "Syk Musikal" som de håper kan ha premiere neste høst. Pengene fra Kjempesjansen skal brukes til å forberede denne oppsetningen.


NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,