Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. desember 2010 kl 20.15 Klovn til fjells

På skitur med Per Inge Torkelsen

Per Inge Torkelsen ble med NRK-reporter Kjell Fuglehaug på skitur. (Foto: NRK)
Per Inge Torkelsen ble med NRK-reporter Kjell Fuglehaug på skitur. (Foto: NRK)
Idrettshateren og bymennesket Per Inge Torkelsen på ski over hvite vidder? Da NRKs Kjell Fuglehaug inviterte artisten og forfatteren med seg på skitur, takket han overraskende ja. I kveld blir vi med på turen.

NRK-reporter Kjell Fuglehaug har alltid undret seg over artisten og forfatteren Per Inge Torkelsens spesielle evner til å provosere, og ikke minst hans negative syn på eldre og på idrett.

- Denne bleike, litt dvaske og nikotinavhengige rogalendingen må lide under alvorlig mangel på frisk luft og fysisk fostring, tenkte friluftsentusiasten Fuglehaug. Han inviterte Torkelsen med seg på skitur og isfiske på Hardangervidda i mai. Og Torkelsen takket ja, til tross for at han ikke hadde hatt ski på beina siden lærerskolen i 1977.

- Det ble en eventyrlig og morsom tur, sier Fuglehaug.

Minus 8 på en skala fra 1 til 10
- Minus 8 på en skala fra 1 til 10, sier Torkelsen. Alt som kunne slå seg vrangt, slo seg vrangt. Føret var ille, været var verre og fisken som ellers pleier å være bitevillig på denne tiden var ikke i nærheten av å ville smake på meitemarken.

- Jeg satte nok Per Inge på en alvorlig prøve, sier Fuglehaug, som imidlertid ble mektig imponert over Torkelsen sin tålmodighet da han slet seg fram i kuling. Jeg fikk mange svar, ikke minst at det i denne store humoristen også finnes massevis av intelligent alvor.

Programmet er sendt tidligere

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program Riks, Bergen (2007)
Programansvarlig: Kjell Fuglehaug
Prosjektleder: Thomas Hellum
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no