Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. mai 2003 kl 19.55 Hospitalet

Får legestudenten Janne jobb?

Anestesilege ved Luftambulansen Guttorm Brattebø og viseadm. dir. Tore Nepstad ved Haukeland Univerisetssykehus skuer ut over mulig ny landingsplass for Luftambulansen. (NRK-foto)
Anestesilege ved Luftambulansen Guttorm Brattebø og viseadm. dir. Tore Nepstad ved Haukeland Univerisetssykehus skuer ut over mulig ny landingsplass for Luftambulansen. (NRK-foto)
Trass i legemangel er det ikke lett for nyutdannede leger å komme seg ut i jobb. I den siste episoden av dokumentarføljetongen "Hospitalet" er seks års studier nesten over for Janne Melhus. Men før hun kan kalle seg lege, gjenstår enda et nåløye: Hun må få turnusplass.

I Norge er det ikke plasser nok til alle legestudentene som skal ut i obligatorisk turnustjeneste, og derfor er det lodd-trekning om de tilgjengelige plassene. Janne vet at om hun ikke får plass, må hun vente i et helt år før hun kan komme ut i jobb som lege. Spenningen er stor når alle avgangsstudentene møtes til offentlig loddtrekning!

Høy temperatur
På onkologisk avdeling på Haukeland Universitetessykehus fortsetter forskningsprosjektet med en dramatisk form for behandling. Pasienten varmes opp til en svært høy temperatur for at cellegiftene skal virke bedre.

Løsning i sikte?
Og i denne siste episoden møter vi igjen teamet på luftambulansen. De har lenge sett det som et problem at legehelikopteret ikke kan lande på sykehuset med hardt skadde pasienter, men må transportere dem med bil fra landingsplassen 5-6 minutter unna. Men nå er det bevegelse i den fastlåste situasjonen. Luftambulanse-legen Guttorm Brattebø er med i en arbeidsgruppe og er i sving med å tenke nytt for å finne landingsmuligheter på sykehuset. Kanskje får de den nye direktøren med på planene?

Om "Hospitalet"
På enorme Haukeland Universitetssykehus i Bergen blir rundt 150.000 pasienter behandlet hvert år. Her arbeider rundt 600 leger og 3.000 pleiere. NRKs filmteam har fått tilgang til steder på sykehuset der få andre utenforstående har sluppet til. Dokumentarføljetongen "Hospitalet" i åtte episoder gir derfor et unikt innblikk bak fasaden på et stort, moderne sykehus.

NRK Hordaland
En dokumenterføljetong i 8 episoder.
Regissør: Ole Egil Størkson
Pressekontakter: Anne Bekkevold, 90158212
Anne Marie Kvassheim