Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. juni 2013 kl 22.15 Molanders

Møt familien Molander!


Familien Molander består av pappa Olof (40), mamma Fanny (41), sønnen Linus (18) og datteren Alva (13). De bestemmer seg for å flytte fra det hektiske livet i Stockholm til den rolige landsbygda Alingsås for å få en ny start på både ekteskap og familieforhold. Men det blir ikke helt som de har tenkt seg.

Pappa Olof går fra å være en turnerende konsertpianist til å bli sjef for den lokale kulturskolen og dirigent for amatørsymfoniorkesteret.

Kona Fanny, som er en utbrent kardiolog, har nå fått en ny jobb som allmennlege.

Det musikalske vidunderbarnet Linus drømmer om å bli dirigent, mens yngstedatteren Alva drømmer om å frigjøre seg fra mamma og pappa. Og ved å flytte tilbake til sin barndomsbygd, får også pappa Olof sine kravstore, oppmerksomhetssyke og aldrende foreldre tilbake i dagliglivet sitt.

Prøvelser
Som ektepar elsker Olof og Fanny hverandre, men hvordan takler de den nye tilværelsen når så mange krefter drar dem til hver sitt hold? Spenningen stiger innad i familien, og nye møter setter deres forhold på harde prøver.

Hva gjør man når kjærligheten kolliderer med lidenskapen? Kan virkelig kjærligheten overvinne alt?

Om serien
«Molander» er blitt omtalt som den beste svenske dramaserien noensinne. I løpet av 12 episoder blir vi kjent med familien Molander, som flytter fra Stockholm til Alingsås i håp om en ny start. Serien er skrevet av Ulf Kvensler, som tidligere har skrevet manus til blant annet «Ulvesson & Herngren», «Om Stig Petrés hemlighet» og den populære komiserien «Solsidan».

Hvem er hvem:
Olof Molander (spilles av Eric Ericson):
Sjef for Kulturskolen i Alingsås, men er egentlig utdannet konsertpianist. Han er et pliktmenneske av rang som slites mellom ulike lojaliteter – sin kone, sine barn, sine aldrende foreldre, sin jobb og sin rolle som dirigent for Alingsås Musikkselskap. Musikk er hans største lidenskap.

Fanny Molander (spilles av Livia Millhagen):
Tidligere kardiolog på Södersjukhuset i Stockholm. Nå utdanner hun seg til allmennlege og praktiserer i Alingsås. Fanny er et idrettsinteressert konkurransemenneske med svært høye krav til seg selv. Hun har nylig møtt veggen og forsøker nå å finne seg til rette i en ny tilværelse.

Linus Molander (spilles av Erik Lennblad):
Linus er 18 år og går på naturvitenskapslinja på videregående. Hans drøm er å bli dirigent. Hans store interesse for klassisk musikk og hans gammelmodige, sarkastiske humor gjør at han oppfattes som en nerd. Han har vanskeligheter med å få seg venner.

Alva Molander (spilles av Alva Cavallin):
Alva er 13 år og er sin mammas datter – søt, sportsinteressert og viljesterk. En aktiv jente som trener basket og spiller fiolin. Hun holder på å frigjøre seg fra foreldrene, da moren spesielt, og de havner alltid i konflikt.

Birgit Molander (spilles av Evabritt Strandberg):
Birgit er 70 år og Olofs mamma. Olof er enebarn, og Birgit har alltid hatt problem med å slippe taket på ham. Hennes omsorg for sønnen kan bli litt for mye av det gode, og forholdet til svigerdatteren Fanny er derfor en smule anstrengt.

Arne Molander (spilles av Lars-Erik Berenett):
Arne er 74 år og Olofs pappa. Arne er mest interessert i fiske og børssidene på tekst-tv. Det er Birgit som planlegger og bestemmer over deres sosiale liv, men Arne har lettere for å sette seg inn i hvordan andre mennesker tenker og føler.

LG Beern (spilles av Jacob Ericksson):
Lars-Gunnar Beern driver et lite advokatbyrå og er derfor ordfører i Musikkselskapets styrelse. Han elsker å fremstå som en handlingens mann for hvem ingenting er umulig. Alt virker lett og enkelt, men han er absolutt ikke til å stole på.

Farshad Dif (spilles av Peshang Rad):
En 29 år gammel AT-lege som praktiserer sammen med Fanny. De oppdager at de har felles sportsinteresser og samme fremmedfrykt for livet på landet. I tillegg er han både smart, kjekk og selvsikker.

Marit Andersson (spilles av Julia Dufvenius):
En 33 år gammel moderne prest som synger i kirkekoret som Musikkselskapet samarbeider med. Gjennom koret kommer hun i kontakt med Olof, og de dras mot hverandre. Begge har samme lidenskap for musikk.

Svensk dramaserie 2012
Produsert av: SVT Drama
Manus: Ulf Kvensler
Hovedregi: Leif Lindblom
Medvirkende: Eric Ericson (Olof Molander), Livia Millhagen (Fanny Molander), Alva Cavallin (Alva Molander), Erik Lennblad (Linus Molander), Evabritt Strandberg (Birgit Molander), Lars-Erik Berenett (Arne Molander), Jacob Ericksson (L-G Bern), Julia Dufvenius (Marit Andersson), Peshang Rad (Farshad Dif) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900