Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. august 2009 kl 23.30 Nattkino: Resten av dagen

Gripende kjærlighetshistorie

Anthony Hopkins som den lojale butleren Stevens (Foto: Merchant Ivory Prods)
Anthony Hopkins som den lojale butleren Stevens (Foto: Merchant Ivory Prods)
Året er 1958, og den klassiske og lojale butleren Stevens har i en årrekke tjent ved Darlington Hall. Den nye sjefen hans, Mr. Lewis, har gitt ham en velfortjent ferie, og på Stevens’ biltur gjennom England får vi tilbakeblikk på livet hans.

Stevens forstår at jobben som lojal tjener har kostet ham dyrt, spesielt i forhold til Miss Kenton, den vakre husholdersken. Hun var forelsket i ham i en årrekke, men deres forhold ble holdt på et platonisk plan av lojalitet til deres arbeidsgiver.

Til slutt orket ikke Miss Kenton å være i nærheten av Stevens lenger, og flyttet. Målet med hans feriereise nå er å få henne tilbake til Darlington Hall, og ta igjen de tapte følelsene han aldri viste for henne.

Om filmen
Forfatteren av boken "The Remains of the Day", Ishiguro Kazuo, er født i Japan, men er oppvokst i England. Mange mener at han har skrevet verdens fineste kjærlighetsroman. Den ble da også til en av de vakreste kjærlighetsfilmene man kan tenke seg.

Filmen ble nominert til åtte Oscar-priser, inkludert Beste film, Beste mannlige skuespiller og Beste kvinnelige skuespiller.

Sendt tidligere.

Amerikansk/britisk drama (1993)
Originaltittel: "The Remains of the Day"
Med Anthony Hopkins (Stevens), Emma Thompson (Miss Kenton), Christopher Reeve (Lewis), James Fox (Lord Darlington), Hugh Grant (kardinalen) m.fl
Regi: James Ivory
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no