Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mai 1999 kl 20.45 Underholdningsmaskinen

Underholdningsmaskinen (ttv)


NRK1 Lørdag 15. mai kl 20.45
Underholdningsmaskinen (6:6)

Seremonier og prisutdelinger

Store begivenheter og prisutdelinger har NRK fjernsynet tatt seg av med stort hell - og enkelte feilskjær. Åse Kleveland, Egil Teige, Morten Harket og Erik Diesen er gjester hos Fredrik Skavlan i kveld.
Egil Teige, forbrukernes iherdige talsmann, var i sin tid ansatt i Underholdningsavdelingen. Under tittelen \"Nordmarka kaller\" skulle Tryvannstårnet hylles for sine 30 år med et storstilt program på fjernsyn.
Men sendingen ble nærmest en katastrofe. Det hjalp ikke hvor mye Nordmarka kalte. Ingenting skjedde... Egil Teige ser tilbake i ettertankens vemodige lys.

De nominerte er...
Morten Harket har vært nominert og fått priser en rekke ganger. Han har også selv vært seremonimester. Sammen med Ingvild Bryn var han programleder for EuroSong 96 i Oslo Spektrum.
Store prisutdelinger har det til felles at de sendes direkte, og uforutsette ting kan skje. KLM (Kirvaag/Lystad/Mjøen) skulle ved en anledning dele ut en spellemannpris - og kom i skade for å utrope feil vinner. Stor forvirring på direkten!
Takketalene er et kapittel for seg. Ikke bare er noen av dem lange som vonde år. Det har hendt at innholdet har vært rene brannbomber. Og tårer spretter og kjoler revner.
Nestoren i norsk tv-underholdning, Erik Diesen, prouduserte åpningen av fjernsynet i Norge, \"Startskuddet går!\" i 1960. På 60-tallet var han programleder for de utrolig poulære \"Slagerparadene\".
Vi får også se igjen overgangen fra svart/hvitt fjernsyn til farger. Dette skjedde midt i et sangnummer med Kirsti Sparboe.

Melodi Grand Prix
Den norske finalen i Melodi Grand Prix fra 60-tallet og fram til i dag er en studie verd.
Åse Kleveland har en fortid som kulturminister under OL på Lillehammer 1994, men også som Melodi Grand Prix-deltaker i 1966. Melodien \"Intet er nytt under solen\" brakte Norge en respektabel tredjeplass. Åse var også en feiende flott seremonimester under den internasjonale finalen i Bergen i 1986.
I en Melodi Grand Prix- collage får vi se Jan Høiland synge verdens mest begredelige sang, Øystein Sunde glemmer teksten og finner på noe selv, og Wenche Foss og Harald Heide Steen senior tolker Grand Prix-teksten \"La meg være ung\" på sin måte.

NRK1 lørdag kl 20.45

Egenprodusert underholdning
Ved Nina Matheson og Axel Hveding
Programleder Fredrik Skavlan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83