Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. juni 2005 kl 21.05 Niern: Selena

Popdronningens korte liv

Selena Quintanilla var en markant figur i tejano-musikken, hun vant flere Grammy-priser og var en elsket artist i USA og Mexico. Hun sto foran et gjennomslag på amerikanske hitlister da hun ble myrdet 31. mars 1995 – av lederen for fanklubben sin.

Filmen handler imidlertid mer om Selenas forhold til familien og veien til berømmelse, enn hennes tragiske død.

Abraham Quintanilla (Edward James Olmos) er en dreven musiker som leder en familie-basert sanggruppe, The Dinos. Han oppdager tidlig at datteren Selena ( i rollen som barn spilt av Becky Lee Meza) har en flott sangstemme. Hennes bravurnummer er "Over the Rainbow". Men når hun blir eldre, ønsker Selena (Jennifer Lopez) å finne sin egen musikalske identitet. Hun har riktignok en meksikansk-amerikansk bakgrunn, men hovedspråket hennes er engelsk og hun beundrer artister som Donna Summer.

Selena og faren har ofte heftige diskusjoner om gruppens musikalske retning, men han respekterer hennes talent og støtter hennes blanding av tejano roots-musikk og svingende pop-rytmer. Dette ble etter hvert revolusjonerende innenfor latino-musikken. Men Selena fikk senere føle farens vrede da hun forelsket seg i Chris Perez (Jon Seda), en opprørsk, langhåret gitarist som ble hyret av gruppen. Selena og Chris rømmer for å gifte seg, og faren skjønner at det er ekte kjærlighet. Chris blir akseptert i familien.

Etter stor suksess på latino-listene, utsolgt konsert på Houston Astrodome og 100 000 publikummere til stede på et stadion i Monterey i Mexico, starter Selena innspillingen av sitt første album på engelsk. Forventningene er store, og hun sammenlignes med Whitney Houston og Gloria Estefan. Men skjebnen ville at hun ikke rakk å fullføre albumet.

Om filmen
"Selena" ble produsert med støtte fra Quintanilla-familien, og Selenas egne innspillinger er brukt som filmmusikk.

Jennifer Lopez gir en varm og ekte tolkning av Selena, og Jon Seda er en sjarmør som popdronningens gitarist og sjelsfrende.

Amerikansk drama (1997)
Originaltittel: "Selena"
Med Jennifer Lopez, Edward James Olmos, Rebecca Lee Meza, Jon Seda, Constance Marie, Jacob Vargas
Regi: Gregory Nava
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78