Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. januar 2003 kl 18.00 Gnottene

Den store prompedagen

Tander spretter rundt og lager vond lukt i kveldens program. (Foto: Espen Røst)
Tander spretter rundt og lager vond lukt i kveldens program. (Foto: Espen Røst)
Sampler er travelt opptatt med å samle lyder på sampleren sin. Det skulle ikke være så vanskelig, for i dag kommer det alskens rare lyder fra Tander! Han farer rundt og fjerter, og etter hvert så stinker det forferdelig i gnottehulen. I gnotteposten kommer løsningen.

De andre gnottene jager Tander bort fordi de ikke liker den vonde lukten han lager. Men så forsvinner han, og gnottene klarer ikke å finne ham igjen.

I mellomtiden får vi se at Tander oppdager gnotteposten. Her ligger det en flakong, som kanskje kan være løsningen på det illeluktende problemet hans.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. En er sjenert, en samler på lyder og masse annet rart, en er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.


Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48