Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 28. august 2009 kl 21.35 Film: Dhoom

Indisk action

Selv i tøffe miljøer oppstår romantiske følelser… (Foto: Yash Raj Films)
Selv i tøffe miljøer oppstår romantiske følelser… (Foto: Yash Raj Films)
Historien begynner i Mumbai, hvor en sofistikert gjeng med ranere tar for seg i byen. De er et mareritt for politiet, for metoden de bruker er vanskelig å knekke. Ranerne kommer som vinden, gjør rent bord og forsvinner på sine raske motorsykler.

Jai Dixit, en høytstående ærlig politimann, blir satt på saken og snart er han på sporet av ranerne. Lederen for gjengen er Kabir, en ond perfeksjonist. Han og gjengen forvandler seg til vanlige pizza-bud etter et gjennomført ran. Dette er så vellykket at ingen forbinder dem med kriminelle handlinger.

Jai skjønner at han trenger hjelp, og knytter til seg Ali. Han er en overfladisk bilmekaniker, men en fantastisk motorsyklist. Jai er seriøs, mens Ali er likeglad. De går dårlig sammen, og i starten misliker Jai Ali. Men han skjønner snart at klovnen kan kjøre motorsykkel som en gud, og at de to må holde sammen for å fange ranerne. De kommer på sporet av Kabir og gjengen, og legger seg i bakhold.

Jakten
Men Kabir lukter lunta, og en konfrontasjon er ikke til å unngå. Jakten begynner, og til tider blir jegeren den som blir jaget. Jai og Ali mislykkes gang på gang, og begynner å tro at ingen kan fange disse tyvene…

"Dhoom" gjenoppdager den klassiske historien med politi og røver, og plasserer den i det 21. århundre. Vi får raske motorsykler, mye action, mye moro og en spennende handling.

Sendt sommeren 2007 på NRK2 i serien Bollywood-sommer.

Indisk action (2004)
Originaltittel: "Dhoom"
Med Abdishek Bachchan (Jai Dixit), John Abraham (Kabir) og Uday Chopra (Ali)
Regi: Sanjay Gadhvi
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no