Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. februar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Joakim fester grepet

Joakim (Jan Sælid) fester et enda hardere grep rundt Sverre. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Joakim (Jan Sælid) fester et enda hardere grep rundt Sverre. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Sverre står økonomisk på bar bakke etter bruddet med Randi. Han trenger et nytt sted å bo, og i desperasjon låner han penger av Joakim på helt spesielle betingelser.

Sverre ønsker å etablere seg i et nytt hjem sammen med Trude og hennes datter Sara. Dessuten må han ta seg av sin uføre mor, som ikke lenger kan bo på gården hos ekskona Randi og hennes familie.

Gjennom flere år har Sverre bygd opp sin karriere som etterforsker ved hjelp av informasjon fra Joakim, som til gjengjeld har vært beskyttet mot nærgående interesse fra politiet. Ved hjelp av hvitvaskede penger har Joakim gjort suksess som tilsynelatende lovlig forretningsmann, og igjen blir det ham Sverre henvender seg til for å få hjelp.

Trude tror at hun og Sverre endelig er frie fra fortidens problemer og kan bygge opp en ny tilværelse sammen. Hun er helt uvitende om at Sverre har samarbeidet med Joakim i de tre årene hun har sittet i fengsel.

Når Sverre får signaler om at det er noen som kjenner til sannheten, er både han og Joakim truet.

Nettmøte
Torsdag 19. februar klokka 15.00 kan du treffe Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp i nettmøte på nrk.no. Se lenke nedenfor!

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill. Serien har fått strålende mottakelse av tv-anmelderne og er fulgt av inntil 865.000 seere.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverre overtaler Trude til å melde seg for politiet, slik at bakmennene kan bli tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning. Og selv om Sverre er nygift med Randi (Tone Mostraum), utvikler det seg etter hvert et forhold mellom de to.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.

Spenningsserie i åtte episoder
Episode 7
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne) – Janne Formoe
Aslaug (Sverres mor) – Tone Danielsen

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Les mer 
  • Nettmøte med Trond Espen og Ane