Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. juni 1999 kl 20.10 Billetten

Billetten (ttv)


NRK1 onsdag 23. juni kl 20.10
Billetten (4:7)

Kvelden for reiselystne

Med ballast som utenrikskorrespondent i NRK får informasjonsdirektør i Widerøes flyselskap, Martin Lohne, testet sine geografi- og historiekunnskaper i kveldens utgave av reisespørreleken \"Billetten\", der Andreas Lunnan stiller spørsmålene.
Randi Volden fra Skien stiller på samme lag. Den Italia-frelste adjunkten håper at gamle kirker og god mat skal lede henne til reisemålet.
Hard konkurranse får Lohne og Volden fra musikeren Geirr Lystrup og skuespilleren Ellen Zahl Jonassen. Med årene er det blitt både Spelemannspris og Prøysenpris på Lystrup, som på sine mange turnéer har fått frisket opp sine geografikunnskaper. Den glade trubaduren bor i Brumunddal, men er opprinnelig fra Vinje i Telemark.
Teatermennesket Ellen Zahl Jonassen er fra Vadsø. Hun driver sitt eget teater, Teaterfabrikken, i Finnmark.

Om serien
\"Billetten\" er en sommerlig fjernsynsversjon av det populære P1 programmet \"Påskelabyrinten\". Med Trondheim som utgangspunkt drar deltakerne i den nye reise-spørreleken ut i verden med lommepenger etter innsats. Målet er en plass i finalen 14. juli, der premien er en weekend-billett i Europa.
Hver onsdag i syv uker framover kan vi følge deltakerne på \"den fornøyelige reisen\".
Åtte tomannslag
Programserien er lagt opp med åtte tomannslag med mer eller mindre kjente fjes som konkurrerer etter et cup-system med fire innledende runder og to semifinaler. Vinnerlaget i hver semifinale møtes i studio til et spennende finaleoppgjør. Ved hjelp av bilder, filmklipp og gjenstander skal deltakerne finne fram til reisemål i inn- og utland.
Dommer er selveste sjefen for den tradisjonsrike, radiosuksessen \"Påskelabyrinten\", Viggo Valle. Han deler ut lommepenger på reisen med mer eller mindre raus hånd.
Det er Tor Erik Lillehagen og Unni Søbstad med Viggo Valle i spissen som har laget spørsmålene som de reiselystne og kunnskapsrike deltakerne skal besvare på turen.

NRK1 onsdag kl 20.10

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Programleder Andreas Lunnan og dommer Viggo Valle inviterer til en nye reiser ut i den store verden.

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, tlf. 73881200, 90596479
Dommer Viggo Valle
Prosjektleder: Henning Skjæret
Produksjonsleder: Ma Rosnes
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123