Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 24. november 2012 kl 21.10 Når heltene lyver

Omstridt dokumentar om doping


I kveld sender NRK2 den omstridte finske dokumentaren om doping i finsk idrett og langrennsmiljø. I filmen blir det påstått at doping også har skjedd i andre land, inkludert i Norge på 90-tallet.

Da hele det finske langrennslaget testet positiv på doping i verdensmesterskapet i Lahti i 2001, ble et systematisk dopingbruk avslørt i sportsmiljøet.

Dokumentaren skildrer dopinghistorien fra 70-tallet frem til i dag. Vi får høre om den finske dopingkulturens fødsel, utbredelse og påvirkning. Trenere, langrennsutøvere og eksperter innen dopingkultur rundt i verden uttaler seg, og arkivmateriale fra forskjellige kilder underbygger.

Fra Nrk.no’s sider:
I dokumentaren siteres en norsk anonym kilde som ifølge filmskaperen er fra langrennsmiljøet. Dette blir sagt om den norske kilden:

«Vår kilde, som hadde en nøkkelrolle i det norske langrennslaget, sa at dopinghistorien i langrenn er lik i Norge, Sverige og Finland. Han la til at hvis sannheten om den norske suksessen kom ut, ville det ikke vært noen vinnere, bare tapere.»

Originaltittel: When Heroes Lie)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Les mer