Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mars 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Sammen i ett og alt

Å bli et par kan også bety at man begynner å kjede seg. Det merker Eva og Adam i kveld. (Foto: Rubicontv)
Å bli et par kan også bety at man begynner å kjede seg. Det merker Eva og Adam i kveld. (Foto: Rubicontv)
Å bli ett med noen, kan være både fint og klamt på én gang. Som partnere har vi en tendens til å ligne hverandre når vi er mye sammen, og for mange er dette begynnelsen på kjedsomheten.

I kveld spør Petter W. Blichfeldt Schjerven hvorfor vi er så livredde for å ha det kjedelig sammen. Og hva er egentlig kjedsomhet?

Som par har vi muligheten til å gå hvert til vårt sånn innimellom. Da er det verre for dypvannsbreiflabben. Når den først møter en partner nede på 3000 meters dyp, er det bare å bite seg fast – bokstavelig talt.

Androgyn
Å bli ett kan også handle om å bli ett som kjønn. Ordet androgyn kommer fra det greske andros for mann og gyne for kvinne. Å kombinere det mannlige og det kvinnelige har vært et ideal for mange, og Per Sundnes presenterer pop-ikoner som har tjent gode penger på sitt androgyne image.

Også kjønnsrollene nærmer seg hverandre i vår kultur, selv om mye henger igjen fra gammelt av. Hekling og snowboardkjøring er fremdeles to hobbyer som ikke lar seg forene dersom du er en ung mann ... eller?

Om serien
I Petter W. B. Schjervens programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn.
For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og gjennomgår siden et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje , tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no