Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. oktober 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Brannøvelse og kokkekamp

Teknisk sjef Tony Sundsli blir ingen populær mann av å arrangere brannøvelse, men sikkerheten går foran alt. (Foto: Helga Bu)
Teknisk sjef Tony Sundsli blir ingen populær mann av å arrangere brannøvelse, men sikkerheten går foran alt. (Foto: Helga Bu)
Teknisk sjef Tony arrangerer brannøvelse, som ikke går helt som planlagt. Det gjør det heller ikke for kokke- og servitørlærlingene i konkurranse med andre lærlinger. Holder det likevel til en plass i finalen?

Det er viktig å være godt forberedt i tilfellet det skulle begynne å brenne på Hotel Continental. Gjester må komme seg trygt ut, og ansatte skal vite hvor de skal gå og hva de skal gjøre.

Når teknisk sjef Tony Sundsli tester alarmsystemet og brannberedskapen, oppdager han flere graverende feil: - Her må det gjøres noe, og det fort som f, er hans klare konklusjon. Løsningen gjør han ikke særlig populær.

Lærlingkonkurranse
Hvert år er det en stor konkurranse mellom kokk- og servitørlærlinger på de forskjellige hotellene og restaurantene landet rundt. Konkurransen er forbundet med stor prestisje, og Hotel Continental er selvsagt representert. Nicolas er lagleder for servitørene, mens souschef Eirik er lagleder for kokkene.

Begge lag har forberedt seg og trent i lang tid, og en del personell er avsatt til konkurranse. Et godt resultat gir dem lønn for strevet. Målet er å kvalifisere seg til landsfinalen i Stavanger.

Det er mange usikkerhetsmomenter og dårlig tid. Hvilke matvarer er det i kurven kokkene får utdelt? Husker de å få med alle ingrediensene? Kan servitørene tranchere frukt? Og hva hvis noe skal flamberes?

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Men hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,