Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. oktober 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Den nye sjefen

Overinspektør Noakes er den nye sjefen til (f.v.) Steve, Bellamy og Ventress. (Foto: Yorkshire TV)
Overinspektør Noakes er den nye sjefen til (f.v.) Steve, Bellamy og Ventress. (Foto: Yorkshire TV)
Under Mertons fravær blir inspektør Noakes beordret til Aidensfield for å ha ansvaret ved politikammeret. Da konstabel Steve kommer tilbake fra en jobb, blir han overrasket av at den nye sjefen er en kvinne.

Steve har nettopp oppdaget at en av byens eldre herrer, William Barraclough, muligens er blitt senil. Han ber doktor Liz besøke William. Den nye sjefen på kammeret gjør imidlertid Steve oppmerksom på at den slags ikke er politiarbeid. Hun vil ha William plassert på et eldrehjem.

Sementbil på døren
I mellomtiden fortsetter underlige ting å skje med William. Han får bl.a. en svær sementbil på døren med en sint sjåfør, som hevder at han har bestilt sement. Og om natten er det noen som plager William med anonyme telefonoppringninger.

Steve finner ut at det ikke kan være William som har bestilt sementbilen. Før doktor Liz rekker å besøke William, bryter det ut brann i uthuset hans. Det er brukt parafin til å antenne med. Overfor Liz hevder William at han ikke oppbevarte parafin på eiendommen.

Overinspektør Noakes vil nå ha William plassert på et eldrehjem, men Steve allierer seg med Ventress og Bellamy bak sin sjefs rygg for å finne ut hva som egentlig foregår.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: "State of mind"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Liz Merrick, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57