Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mars 2004 kl 21.30 Faktor: "Good vibrations"

Dilla på dildo

Line Gjeldnes selger dildoer. (Foto: Erik Bull, NRK)
Line Gjeldnes selger dildoer. (Foto: Erik Bull, NRK)
Dildoparty og orgasmer er på moten, og det er de unge kvinnene som leder an. Faktor har møtt dildoselger Line Gjeldnes, som ikke har noen problemer med å si det som det er – og som drømmer om å ha et dildoparty bare for menn.

- Jeg synes det er veldig artig å fortelle folk hva de kan få ut av sexlivet, og hvor godt de kan ha det med kroppen sin selv, sier Line Gjeldnes. Den unge tobarnsmoren livnærer seg av å selge sexleketøy, og synes ikke det er det minste flaut å snakke om sex.

En batteridrevet rival?
Line fikk sin første dildo da hun var 16 år gammel. Den brukte hun sammen med kjæresten som ikke ville at hun skulle bruke den alene. – Menn ser på dette som en rival, mener Line. Hun oppfordrer par til å bruke sexleketøy og dildoer sammen.

Mannen Anders synes selv han er ganske åpen, og har ikke noe problem med konas jobb. – Det er vel ikke så stor forskjell på oss og andre folk. Det er klart, hvis jeg er lei, har jo hun en hel koffert full av ting som hun kan bruke, så kan jeg heller sitte og se på tv, sier Anders. Men sjalu er han ikke. – På hva? Batteriene?

Dildoparty for menn
I Faktors regi får Line endelig holdt et dildoparty for gutter. Dette er første gang hun kun har et mannlig publikum, og rødvin og oppskjærte grønnsaker er erstattet med pizza og øl.

Guttene tør etter hvert opp, men da en sjømannsbrud blir sendt rundt bordet, blir det i meste laget for de fleste av gutta. – Jeg tror det er rart for gutter å ta og føle på sexleketøy, sier en av gutta. Men han innrømmer at han har kjøpt noe fra Lines koffert.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Fakta
Programskaper: Tore Rosshaug
Redaktør: Terje Dale
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Hjemmeside