Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. mars 2002 kl 17.30 I miraklenes tid

Mirakelmannen

Jesus blir arrestert av romerne i
Jesus blir arrestert av romerne i "I miraklenes tid". (Foto: SAF og Christmas Films MCMXCIX)
Historien om Jesus er blitt fortalt i 2000 år, men aldri slik som i den britiske animasjonsserien ”I miraklenes tid”. Her er fakta og fiksjon vevet sammen til en fin blanding som garantert vil fascinere hele familien i påsken.

”I miraklenes tid”, som er i tre deler, er like mye rettet mot barn som mot voksne. Den gir friskt og nytt liv til den kanskje mest kjente historien i vår tid. Ved hjelp av tredimensjonalitet, grafisk animasjon og andre avanserte teknikker blir Jesus’ liv fortalt mer originalt og minneverdig enn noen gang tidligere. Det er dukker i ”rollene”, og flere berømte skuespillere som Ralph Fiennes og William Hurt, har gitt sine stemmer.

Handlingen
Serien begynner med møtet mellom en syk ung pike, Tamar (Rebecca Callard), hennes far, Jairus (William Hurt) som er fariseerer, og den stille og forsiktige snekkeren Jesus (Ralph Fiennes).

Tamar blir etter hvert en av mange som slutter seg til den karismatiske mannen Jesus, som til tross for sin dårlige levestandard har evnen til å fascinere mennesker. Jairus og andre autoriteter ser imidlertid bare problemer med Jesus` evner til å inspirere folket. De motarbeider ham, og den rike og mektige Ben Azra (Anthony Sher) arrangerer et mord på Jesus´ beste venn John (Richard E. Grant).

Men Jesus arbeider ufortrødent videre, og sjokkerer alle med sin evne til å helbrede. Jairus vet at han kan spørre Jesus om hjelp til å redde sin dødssyke datter, og kona Rachel (Julie Christie) vil gjerne at han gjør det.

Men Jairus er i tvil, og en uunngåelig konflikt mellom tro og autoritet bygger seg opp. Det hele topper seg når den romerske hæren ankommer Jerusalem med Pontius Pilatus (Ian Holm) i spissen.

Del 2 og 3 sendes 29. og 30. mars kl. 17.30


NRK Barn og Ungdom
Innkjøpt animasjonsserie
Originaltittel: The Miracle Maker
Stemmer: Ralph Fiennes, Richard E. Grant, William Hurt, Rebecca Callard, Julie Christe, Ben Azra og Ian Holm.
Regi: Stanislav Sokolov og Derek Hayes
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Jesus blir arrestert av romerne i ”I miraklenes tid”. (Foto: SAF og Christmas Films MCMXCIX)
2. Historien om Jesus som animasjonsfilm (”I miraklenes tid”). (Foto: SAF og Christmas Films MCMXCIX)
3. Tredimensjonalitet har vært med på å skape dukkene så virkelige i ”I miraklenes tid”. (Foto: SAF og Christmas Films MCMXCIX)