Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. oktober 2006 kl 21.00 Hovedscenen: Rhythm is it!

Ungt våroffer

Ungdommer fra 25 nasjoner danser til Stravinskijs
Ungdommer fra 25 nasjoner danser til Stravinskijs "Vårofferet". (Foto: Boomtown Media)
Året er 1913, Stravinskij har urframføring av "Vårofferet" i Paris. Fra første note braker det løs. Det gjør også pipekonserten, og konsertskandalen er et faktum. For ikke lenge siden møttes 250 ungdommer i en nedlagt bussgarasje i Berlin. Etter 90 dager med intense øvelser har de premiere på "Rythm is it!" basert på den samme musikken – framført av Berliner Philharmoniker under ledelse av Sir Simon Rattle. En total suksess.

I en tidligere bussgarasje møtes ungdom fra 25 forskjellige nasjoner. I tre måneder blir de trent og drillet av den britiske koreografen Royston Maldoom. "Rythm is it!" er resultatet av Berliner Philharmonikers første store opplæringsprosjekt under Sir Simon Rattle.

Ut av elfenbentårnet
For å gjennomføre det måtte orkestret klatre ned fra sitt elfenbentårn og oppsøke en av de fattigste bydelene i Berlin. Der ventet 250 ungdommer. Ingen av dem med særlige kunnskaper om klassisk musikk, men alle med et åpent sinn.

Gjennom ungdommenes øyne tar vi del i opplæringsprosjektets forløp, opp- og nedturer, tvil og entusiasme, usikkerhet og gjenvunnet selvtillit. En fascinerende reise inn i en ny og uventet verden som reflekterer mange av de unge dansernes personlighet.

"Rythm is it!" gir også et sjeldent innblikk i Berliner Philharmonikers arbeidsmetoder.

Tysk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Rhythm is it!
Produsert av: Boomtown Media
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no