Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 31. oktober 2006 kl 22.40 Usett: Radio Røynda

Radio Røynda returnerer

Finn-Erix hyller sin favorittdame, Ingrid Espelid Hovig. (Foto: Bjørg Langeland, NRK)
Finn-Erix hyller sin favorittdame, Ingrid Espelid Hovig. (Foto: Bjørg Langeland, NRK)
De fokuserer på seg selv. De er ikke venner. De har bart, bandbil og fine dresser. De jakter på intelligent liv på baksiden av Vestlandet. De er tilbake. De er: Finn-Erix.

Trioen Finn-Erix er superpopulærorkesteret fremfor noen. Med Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på umiskjennelig vokal er det musikalske på sikre hender. D'herrer går likevel ikke av veien for å alliere seg med passende forsterkninger – ikke nødvendigvis av det musikalske slaget.

Askøys store datter
I første program slår Finn-Erix sine pjalter sammen med ingen ringere enn Askøys store datter, selveste mor tv-mat, Ingrid Espelid Hovig. Det er faktisk 50 år siden hun debuterte som fjernsynskokk, og det har vært "jukset litt" utallige ganger siden det. Espelid Hovig røper sjokkerende fakta om juksing i matlagingen. Vi røper foreløpig ikke mer enn at en flyndre er involvert...

Finn-Erix in symphony
Opp gjennom årene har det vært mange musikalske allianser for Finn-Erix. Herved setter de ny rekord i antall medmusikanter. I storstuen Grieg-hallen spiller de opp til dans med Bergen filharmoniske orkester. Stykket de skal fremføre heter "Smoke on the water", skrevet av Deep Purple.

Om serien
"Usett" er NRKs flate for ny og eksperimentell humor og underholdning. Her er det rom for nye talenter, nye prosjekter, løse ideer og originale innfall. I høstens "Usett" blir det både nye fjes og velkjente fjes i nye roller.

Radio Røynda er trioen som i lengre tid har servert humoristiske drypp fra den nynorske virkeligheten. Nå er det igjen på tide med litt feltarbeid. Oppdraget er viktig: I fire programmer skal de jakte på intelligent liv "på baksiden av Vestlandet". Det er gode forhåpninger om å lykkes.

Det er dansebandet Finn-Erix som har fått det ærefulle oppdraget. Deres sentrale arbeidsverktøy er populærmusikk og gode gjester. Finn-Erix består av Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på vokal (tenor).

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Hordaland (2006)
Programledere: Halvor Folgerø, Odd-Erik Lothe og Finn Tokvam
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Produksjonsleder: Bjørg I. Langeland
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 32/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no