Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. februar 1999 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 10. februar kl 20.30
Alternativ sunnhet (18:20)

Kosmetikkfirma mot brystkreft
Det amerikanske kosmetikkfirmaet Estee Lauder har gått i bresjen for å skaffe penger til forskning på brystkreft. I kveldens \"Alternativ sunnhet\" møter vi Evelyn Lauder, datter av grunnleggeren, som har engasjert seg sterkt i dette prosjektet.
Evelyn Lauder har også åpnet en klinikk for kvinner med brystkreft i New York som vi får høre mer om. Hvorfor er dødshyppigheten dobbelt så stor hos danske som hos amerikanske kvinner som får brystkreft? Det er et av spørsmålene som stilles i programmet.

Avslappende fjellturer
Den danske musikeren og komponisten Peter Bastian er en travel mann. Han spiller, holder foredrag og skriver bøker.
- Ja, man kan godt si at jeg lever et stresset liv, medgir Peter Bastian. Hans forklaring på hvorfor han ikke blir stresset, er at han brenner for det han driver med. Etter en god kveld på scenen eller en tur i de grønlandske fjell er Peter Bastian avstresset og klar til nye utfordringer.

Turistmage
Mange har problemer med magen. Det er især på feriereiser med annerledes og eksotisk mat at vi nordboere får problemer. Mange ganger skyldes det forskjellige former for bakteriekulturer som kan ødelegge ferien med en omgang turistmage. Men en undersøkelse foretatt av en gruppe leger fra Marselisborg Hospital blant danske turister i Egypt har vist at fenomenet kan forebygges ved å spise melkesyrebakterier før og under reisen.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning
på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41