Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. juni 2003 kl 00.35 Enter Metallica

Kritikerrost heavy-metal

Metallica er igjen plateaktuelle. Per Sundnes har møtt Lars Ulrich og den nye bassisten Robert Trujillo (Foto: Universal Music)
Metallica er igjen plateaktuelle. Per Sundnes har møtt Lars Ulrich og den nye bassisten Robert Trujillo (Foto: Universal Music)
Heavy-metalbandet Metallica er igjen plateaktuelle med albumet ”St. Anger”. I den anledning har NRKs Per Sundnes møtt Lars Ulrich og bandets nye bassist Robert Trujillo, som tidligere har spilt med Ozzy Osbourne.

I 1981 dro den danske tenåringen og trommeslageren Lars Ulrich til USA for å satse på en profesjonell tenniskarriere. Gjennom en annonse i en avis kom han i kontakt med den gitarspillende og syngende James Hetfield, og dermed ble tennisen lagt på hylla.

Slik starter Metallicas historie, heavy-metalbandet som skulle bli et av de mest innflytelsesrike i sin sjangre i historien.

I kveld får du høre bandets egne historier om de 20 årene som har gått siden debutalbumet ”Kill ’Em All” i 1983, og om hvordan de har vært i ferd med å bli oppløst flere ganger. I tillegg får du for første gang få høre noen av bandets nye låter live.

Verdens beste heavy-metalband
Til tross for at albumet ”Master of Puppets” (1986) er bejublet som en av tidenes største heavy-klassikere, kom ikke Metallicas kommersielle gjennombrudd før det selvtitulerte albumet ”Metallica” eller ”The Black Album” i 1991. Her finner vi klassikere som ”Enter Sandman” og ”Nothing else Matters” – sanger som satte sitt preg på både MTV og utallige tenåringsrom verden over.

Nå er heavy-heltene tilbake etter nesten ti år med tamme terningkast fra kritikerne – verdens beste heavy-metalband kunne innkassere en velfortjent femmer fra både VG og Dagbladet for ”St. Anger”. Dette er deres 10. album.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Per Sundnes
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96