Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. april 2013 kl 22.20 Kvinne 2013: Lille speil

Sliter med dårlig selvbilde


Kvinnene i denne filmen strever alle med sitt eget selvbilde. På hver sin måte jobber de med å finne en personlig balanse i forhold til karriere, familie og indre og ytre verdier.

Kristine Krogstad er student og skribent i Aftenposten. Hun er glad for at hun vet hva hun vil og hva hun står for, slik at presset om å være pen, flink og tynn blir mindre påtrengende.

Lyver om perfekte kropper
Elise Lystad mener at det er vanlig å lyve om kropp og utseende på internett. Sammen med Anna Lantro skriver hun bloggen Uperfektejenter.blogg.no. Der prøver de å gå imot strømmen og presenterer seg så usminket og ekte som mulig. Men det er ikke lett, for presset om å se perfekt ut fra media, reklame og verden rundt oppleves som stort.

Må avvise kunder
Anne Kristin Hognestad er coach og sykepleier innen skjønnhetspleie og står midt oppe i dilemmaet om hvem hun vil behandle og hvem hun skal avvise. Hognestad synes det er fint å kunne hjelpe kvinner til å ta vare på utseendet, men tar ofte forbehold når hun ikke ser noen grunn til å gjøre forandringer.

Om serien
For å markere 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge har fire kvinnelige programskapere laget hver sin unike dokumentar.

I løpet av programmene presenteres ulike perspektiv på kvinner og politisk makt, arbeidsliv, morsrolle og selvbilde.

Sendt tidligere.

Norsk dokumentar fra 2012
Produsert av NRK dokumentar og samfunn
Ansvarlig produsent: Anne Elisabeth Andersen
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 14 653.
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf: 815 65 900.