Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. mai 2003 kl 20.00 Gladskap og galskap på Høylandet

Norsk Revyfestival - NM i revy 2001


"Kampen om krona" framført av Siri Nordli Leivik fra revygruppen "Cabaret Damerne" (Foto: Tor Ivar Viken)
Høylandet kommune i Nord-Trøndelag er i dag et kraftsenter for folkelig humor i Norge. Kimen ble lagt en kveld på Romstad gård i 1985, kan ildsjel og initiativtaker Lornts Mørkved fortelle. Revyfaglig senter satte opp sin første revy i 1987, og siden har det bare fortsatt. Andreas Diesen har satt sammen disse glimtene fra Norsk Revyfestival 2001.

Norsk Revyfestival – NM i revy 2003 arrangeres i dagene 10. – 12. juli og er den tiende i rekken.

Prisen for "Beste sketsj" gikk til nummeret "Gammel Dans", og aktørene her er så absolutt et apropos til "Eldrebølgen". "Kampen om krona" handler ikke om penger, men derimot om knivingen mellom to profilerte, norske sangfugler: Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik. Siri Nordli Leivik parodierer begge damene med sanglig kvalitet og humoristisk snert, og ble belønnet med prisen "Beste sceneframføring".

Revyen byr ellers på temaer som "kumelk for kalver", og at gitar er tingen for en rockemusiker som vil sjekke damer, det nytter ikke med trommer. I nummeret "Kåre Peder og damene" møter vi Sveinung Kveli. "Boligreformen 10 år etter" fikk en egen pris for å ha tatt opp et kontroversielt tema. Tormod Lien framstiller en som har litt mindre håndbagasje enn vi andre. Han foretller om hvordan det er å være i såkalt "åpen omsorg".

Olav Grendstad er bondeful og underfundig som Tusseladden. "Hvem er redd for Tusseladden nå?", spør han, og er ikke så rent lite frustrert. Nummeret ble belønnet med prisen "Beste tekst". "Beste revyvise" gikk til revygruppen "To fra Viken", og her synger Jomfru Maria ut om problemene med mann og barn.

At Revyfaglig senter på Høylandet er liv laga, viser tilstrømmingen av folk. 21 000 billetter ble solgt til siste festival, og det er imponerende med tanke på at Høylandet bare har 1300 innbyggere – og at 900 av disse var involvert i dugnad i forbindelse med revyen.

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83