Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 4. mai 2008 kl 22.30 Lydverket: Musikkbyen Mexico City

Musikalsk jordskjelv

Vi møter direktøren for NoiseLab Records, entusiasten Hector Mijanges i kveldens sending. (Foto: NRK)
Vi møter direktøren for NoiseLab Records, entusiasten Hector Mijanges i kveldens sending. (Foto: NRK)
I ruinene etter Mexico Citys dødelige jordskjelv i 1985 er det i de hardest rammede områdene vokst frem et musikalsk etterskjelv som merkes langt utenfor bydelsgrensene.

Lei av den ekstremt kommersialiserte listepopen som regjerer radio- og tv-stasjonene og langt borte fra Mexicos tradisjonelle Mariachi-musikk, har band som Chikita Violenta og Los Dynamite skapt seg en nisje i det enorme meksikanske markedet tross manglende støtte fra de tradisjonelle kanalene. Bandene du møter i dette programmet latt seg inspirere av europeisk og amerikansk indie-ånd. Resultatet er en musikkscene som er både mangfoldig og innovativ – og som har fått internasjonal musikkpresse til å legge merke til at noe er på gang.

Bandene holder hovedsakelig til i to av den gigantiske metropolens bydeler: Condessa og Roma. Dette er middelklasseungdom som snakker (og synger) bra engelsk, som har nok penger til utstyr og hjemmestudio. De er ydmyke for muligheten de har til å lage musikk, samtidig som de har høye ambisjoner.

Vi møter også direktøren for NoiseLab Records, entusiasten Hector Mijanges, som i motsetning til de store multinasjonale selskapene tør satse på byens nye indie-band.

Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Mona B. Riise
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg, 23048421/48170315,
Kontaktperson, Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Lydverket