Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. mars 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Påkaller himmelske krefter

Unni Myklevoll bruker utradisjonelle metoder for å påkalle finværet.  Foto:  Anne Liv Ekroll, NRK.
Unni Myklevoll bruker utradisjonelle metoder for å påkalle finværet. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Som reiseleder på MS "Midnatsol" står Unni Myklevoll for mange flotte arrangementer for sine passasjerer. Av og til spiller ikke naturen på lag med reiselederen, og da må hun gjøre noe med det.

Spente passasjerer har betalt tusenvis av kroner for å oppleve Norge på sitt vakreste. Men været er mildt sagt elendig. Regnet drypper fra en tåketung himmel fra morgen til kveld. Unni føler personlig ansvar for å rette opp været og bruker alle sine overnaturlige metoder for å påvirke værgudene. I tillegg inngår hun en avtale med en prest fra Vatikanet som skal velsigne alle om bord dersom midnattsola titter fram.

Renate har fått et bilde av akrobattruppen til Arnardo og er med det et lite skritt videre i jakten på faren. Men hun har fortsatt ikke noe navn å gå etter. Derfor bestemmer hun seg for å ta nok en telefon til sirkuset for å høre om de kan hjelpe.

Altmuligmann Trond får oppleve Nordkapp for første gang. Og med Unnis spesielle evner og kanskje med litt hjelp fra høyere makter kommer endelig sola…

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem.

Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: