Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mai 2000 kl 19.55 Bank, bank - noen hjemme?

Bank, bank noen hjemme? (t)


NRK1 lørdag 27. mai kl 19.55
Bank, bank - noen hjemme? (4:6)

Vinnerloddet

Peter (Jim Broadbent) får i oppdrag av sin kollega Iris (Janette Legge) å levere lottokupong for henne, men distré som han er, glemmer han det. Iris vet ikke dette, og blir jublende glad når kupongen går inn og hun vinner 250 pund.

Peter velger som vanlig å lyve. I stedet tilbyr han seg å hente pengene i banken. Deretter pønsker han ut en plan for å overtale henne til å gå med på \"investeringer\" hvorpå han forteller at hun har tapt. Men for en gangs skyld smiler lykken til Peter. De såkalte investeringene går inn, og Iris tror hun har tjent enda mer penger. Hva gjør Peter nå? Fortsetter han spillet? Gir han seg og forteller sannheten?

Om Jim Broadbent
Den britiske skuespilleren Jim Broadbent har vært aktiv på filmlerretet siden 1978 hvor han spilte i filmen \"The Shout\". Han har spilt både seriøse og komiske roller og er en hyppig brukt skuespiller i Hollywood. Han har hatt roller i blant annet \"The Avengers; Little Voice\", \"The Borrowers\" og \"Smilla\'s Sense of Snow\". Han vant nylig Beste skuespillerpris på filmfestivalen i Venezia for sin rolle som WS Gilbert i Mike Leigh\'s film \"Topsy Turvy\".
Om rollen som Peter Duffley i \"Bank, bank - noen hjemme?\" blir det sagt at Jim Broadbent er en blanding av Buster Keaton, Basil og Mr. Bean.

NRK1 lørdag kl. 19.55

Billedtekst
Løgnhalsen og banksjefen Peter (Jim Broadbent) havner i trøbbel igjen i kveld. (Foto: BBC)

Komiserie fra BBC
I rollene: Peter (Jim Broadbent), Susan (Claire Skinner), David (Daniel Flynn), Bradley (David Schneider), Brenda (Tracy Keating)
Regissør: Nick Wood
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956