Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. februar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Far og datter forsvunnet

Seks år gamle Kyla (Brynn Lauren Lemon) forsvinner på vei til skolen sammen med faren sin. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Seks år gamle Kyla (Brynn Lauren Lemon) forsvinner på vei til skolen sammen med faren sin. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Tidlig en morgen drar Greg Pritchard som vanlig hjemmefra for å kjøre sin seksårige datter Kyle til skolen og åpne renseriet han driver. Siden har ingen sett de to.

Gregs hustru Sarah er fra seg av engstelse, og Jack Malone og hans team av spesialetterforskere blir snart koblet inn.

De får et bilde av en omsorgsfull familiefar som driver en solid forretning. Men etter hvert som fakta kommer fram, viser det seg at Sarah vet forsvinnende lite om fortiden til sin ektemann gjennom ti år.

Det er nemlig ikke mulig å oppdrive ett eneste spor etter Gregs eksistens før 1990, og etterforskerne finner flust med økonomiske uoverensstemmelser. Dessuten forteller hans ansatte om en kvinne som han kan ha hatt et forhold til, og også hans beste kamerat har oppsiktsvekkende opplysninger.

Mens Sarah forsøker å ta inn over seg de sjokkerende avsløringene, begynner hun å innse at hun kanskje aldri vil få se sin ektemann eller datter igjen.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke har serien i høst ligget som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 10: Midnight Sun
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer