Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. januar 2004 kl 23.15 Verden rundt

Sceneshow fra fire kontinenter

Sissel Kyrkjebø synger i NRKs bidrag til det internasjonale utvekslingsprogrammet
Sissel Kyrkjebø synger i NRKs bidrag til det internasjonale utvekslingsprogrammet "Verden rundt". (Foto: Universal Music)
Bidragene har strømmet inn etter at den europeiske kringkastingsunionen EBU oppfordret sine medlemmer til å delta i en utveksling av sceneopptredener fra året som gikk. Innslagene som blir presentert i kveldens program, spenner fra kinesisk opera, argentinsk tango og afrikansk trommedans til vår egen Sissel Kyrkjebø.

EBU har medlemmer i et åttitalls land på fire kontinenter, og programmet byr på innslag fra om lag tretti tv-stasjoner. Hvert bidrag er på mellom to og fire minutter og viser ulike originalopptredener som representerer landet, fra musikk og dans til ekstremsport og tradisjonelle folkefester. Her er både etablerte stjerner og lovende, unge talenter.

Sissel Kyrkjebø
NRKs bidrag er et innslag med Sissel Kyrkjebø fra Frelsesarmeens Julekonsert, som fant sted i Oslo Konserthus i november i år. Her framfører hun Händels "Lascia Che Io Pianga", akkompagnert av London Symphony Orchestra under ledelse av Ettore Stratta.

Underholdningsprogram
Koordinert av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU)
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99