Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juni 2003 kl 18.30 Houdinis hund

Prisbelønnet kortfilm

Klara Amanda Felicia Døvin og Jo Mikkel Sjaastad Huse spiller to søskenbarn som blir tvunget til å leke sammen. (Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen)
Klara Amanda Felicia Døvin og Jo Mikkel Sjaastad Huse spiller to søskenbarn som blir tvunget til å leke sammen. (Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen)
Houdinis hund handler om en fetter som gjør alt for å få oppmerksomhet, og en kusine som helst ikke vil være i nærheten av ham.

Denne vakre, norske kortfilmen forteller historien om Klara og hennes fetter Fredrik. Klara liker ikke Fredrik, men hun er nødt til å leke med ham, og hun bestemmer alt de skal gjøre. Fredrik liker derimot sin kusine og er villig til å gjøre alt for å få hennes oppmerksomhet. Og nå bestemmer Klara at Fredrik skal være slaven hennes, slaven Houdini.

Nede på stranden graver Fredrik et stort hull i sanden. Klara binder hendene hans fast, og Fredrik setter seg på huk i hullet. Klara passer på å pakke sanden hardt rundt ham. Bare hodet til Fredrik stikker opp av sanden.

Da Klara forlater Fredrik for å kjøpe brus, får leken plutselig en vending Klara ikke hadde tenkt på.

Prisbelønnet
Regissør Sara Johnsen er utdannet ved Filmskolen på Lillehammer, og regnes som en av norsk films store, unge talenter. For "Houdinis hund" fikk hun den internasjonale juryens spesialpris som et talent i særklasse under filmfestivalen i Berlin. Filmen har også deltatt ved Tribecka film festival i New York, Kortfilmfestivalen i Grimstad og BuF i Sandnes.

Norsk kortfilm fra 2002
Regi: Sara Johnsen
I rollene: Klara Amanda Felicia Døvin og Jo Mikkel Sjaastad Huse
Pressekontakt: Frøydis Haug, Tlf. 23 04 99 18 / 98 48 02 78