Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. februar 2004 kl 21.05 Niern: Pleasantville

Postkortversjon av 50-tallet

Søskenparet David (Toby Maguire) og Jennifer (Reese Witherspoon) befinner seg plutselig i svart-hvitt-serien
Søskenparet David (Toby Maguire) og Jennifer (Reese Witherspoon) befinner seg plutselig i svart-hvitt-serien "Pleasantville" fra 50-tallet.
David er som tenåringer flest: Avstandsforelsket, lei av skolen og med et anstrengt forhold til moren. Hans eneste pustehull er komiserien "Pleasantville". I denne postkortversjonen av 50-tallet er alle glade og plettfrie. Alt er et glansfylt vrengbilde av Davids hverdag. Kunne enda livet vært så enkelt…

Så skjer noe underlig. Tv-n går i stykker like før David (Toby Maguire) skal se n’te episode av "Pleasantville". En mystisk tv-reparatør får fikset apparatet, og David begynner å krangle med søsteren Jennifer (Reese Witherspoon) om hva de skal se på.

David og Jennifer er plustelig i svart-hvitt og håpløst kledd. De er i en fremmed stue, og to voksne kaller dem "Bud" og "Mary Sue". Søskenparet er blitt forvandlet til to hovedroller i "Pleasantville", og det hjelper ikke å klype seg i armen for å våkne.

Jennifer får panikk og hjemlengsel, men gjør snart det beste ut av det som den mest populære jenta på stevnemøter. David blir bekymret. Jennifers begeistring i baksetene forrykker balansen i "Pleasantville". Flere og flere mister hemningene, og litt etter litt bryter fargene ut i svart-hvitt-idyllen. Konfliktene tårner seg opp mellom de "fargede" og de "normale", anført av ordfører Big Bob (J. T. Walsh).

Bare David kan redde byen fra å rakne. Og hvordan skal han og Jennifer komme seg hjem?

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Pleasantville"
Regi: Gary Ross
I rollene: Toby Maguire, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, Joan Allen og William H. Macy.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83