Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. september 2002 kl 22.55 Våre små hemmeligheter

Australsk suksessdrama på NRK

Deborah Mailman har rollen som den sympatiske og godhjertede Kelly.  (Foto: Southern Star)
Deborah Mailman har rollen som den sympatiske og godhjertede Kelly. (Foto: Southern Star)
Komedie og dramatikk går hånd i hånd i denne dramaserien som har vekket enorm interesse innenfor et vidt aldersspekter i produksjonslandet Australia. Vi møter en gjeng i tjueårene som bor i samme leiegård et sted i Melbourne. Deres liv dreier seg for det meste om kjærlighet, sex, vennskap og suksess.

”Våre små hemmeligheter” (”The Secret Life of Us”) skal foreløpig gå 13 søndagskvelder på NRK2 med repriser på NRK1 tirsdager.

Med på A-laget
Gjennomsnittlig 1 million australiere innenfor aldersgruppene 16 til 39 år fulgte ukentlig ”Våre små hemmeligheter” i fjor. Også andre land, som New Zealand og England, har seertall som kan sammenliknes med Australias. Serien har vunnet en rekke priser, og er for lengst kommet med på listen over verdens A-lag for dramaproduksjoner.

En mangfoldig gjeng
Evan, Alex, Kelly, Miranda, Richie, Will, Gabrielle og Jason er i handlingens sentrum. De bor tett innpå hverandre - i en leiegård et sted i Melbourne – og det er både på godt og vondt.

Evan og Alex deler leilighet. Evan vil gjerne være forfatter, men har foreløpig ikke lykkes, og bruker mye av tiden på å sjekke damer. Alex gjør det ganske bra som lege, men hun har ingen suksess på kjærlighetsfronten. Inn i deres liv kommer Kelly, en sjarmerende, godhjertet jente som flytter inn på et ledig rom i leiligheten.

I en annen leilighet bor kjæresteparet Miranda og Richie, begge skuespillere. Miranda har store ambisjoner, men dårlig selvtillit. Richie står på terskelen til det store gjennombruddet. De deler leilighet med Will, som fremdeles tenker på sin eks, Leah.

Gabrielle og Jason bor ovenpå. Jason er advokat. Han og Gabrielle skal gifte seg, men utgangspunktet er dårlig. Gabrielle og Alex har vært bestevenninner siden de var åtte år gamle.

Første episode
Evan og Alex søker i en annonse etter en ny leieboer, og Kelly dukker opp. Hun har hatt et forhold til sin sjef, en gift mann, som hun nå har brutt med. Kelly har sagt opp jobben, og selv om Evan og Alex er blitt enige om at rommet bare skal leies ut til en person med fast inntekt, faller de pladask for Kelly og gir henne rommet på flekken.

Det er flere søkere på annonsen, blant andre Andrena som, selv om hun får avslag, fortsetter å ringe på døren. Grunnen er Evan som ikke sier nei takk til en vakker lyshåret modell. Alex er vitne til at Evan koser seg med ny dame, og blir bare mer og mer frustrert fordi hun ikke har en partner. Og en dag da Gabrielle er ute av byen, skjer det fatale mellom henne og Jason….

Skuespillerparet Miranda og Richie har begge vært på audition. Miranda får avslag, og er fortvilet, mens Richie blir antatt. Problemet er at han ikke våger å fortelle det til kjæresten av frykt for at hun skal bli enda mer skuffet.

Australsk dramaserie
Originaltittel: ”The Secret Life of Us”
Produksjon: Southern Star
I rollene: Samuel Johnson (Evan), Claudia Karvan (Alex), Deborah Mailman (Kelly), Abie Tucker (Miranda), Spencer McLaren (Richie), Joel Edgerton (Will), Sibylla Budd (Gabrielle), Damian de Montemas (Jason), David Tredinnick (Simon)
Regi: Cate Shortland, Stuart McDonald, Kate Dennis, Daniel Nettheim
Pressekontakt: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)