Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. desember 2001 kl 15.15 Fest med hest

Hesteshow fra Oslo Spektrum

Rita Morvik og Ulf Storemark kommenterer fra familieshowet i Oslo Spektrum. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Rita Morvik og Ulf Storemark kommenterer fra familieshowet i Oslo Spektrum. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvert år samles den norske og internasjonale sprangeliten i Oslo Spektrum for å delta i Oslo Horse Show, og etter konkurransen avsluttes det hele med et forrykende underholdningsshow. I år var blant andre Märtha Louise en av aktørene.

Underholdningsshowet var definitivt et av høydepunktene under hestehelgen i Spektrum, som gikk av stabelen 13.-14. oktober. NRK-Sporten var på plass for å få med seg ikke bare konkurransedelen, men også hva showet etterpå kunne tilby – og det var ikke småtteri. Humor er noe av det som kjennetegner showet - som absolutt ikke bare er for hesteinteresserte.

Prinsesse Märtha Louise
Prinsesse Märtha Louise som nå har gitt seg som aktiv sprangrytter, var en aktiv deltaker under underholdningsshowet. Hun hadde børstet støvet av Slottets gamle hestevogn, og trukket av to flotte hvite lippizianere, gjorde hun sitt inntog.

- Oslo Horse Show er utrolig viktig for den nasjonale hestesporten, og det er et flott arrangement vi har fått se denne helgen, sa prinsessen.

Lek og moro
Underholdningsshowet ble innledet med ponnigalopp, og her er både hestene og rytterne små. Likevel er dette kanskje den mest forrykende og morsomste delen. Det blir også litt dramatikk under rundene. - Både ponniene og rytterne elsker dette, sier NRKs kommentator Ulf Storemark.

Flere rideskoler må kvalifisere seg for å få delta under underholdningsdelen, og de to skolene som trakk det lengste strået, var Øvre Fossum Gård og Hasle Gård. De fremfører henholdsvis ”Snøhvit og de syv dvergene” og ”Supermann” på hesteryggen!

Imponerende og storslått
Et av de mest imponerende numrene stod Hanne Nesheim for. Hun lider av en muskelsykdom og bruker til daglig rullestol og krykker for å komme seg frem. På hesteryggen kan vi imidlertid ikke se noe til dette, og Nesheim fremfører et dressurprogram som kan ta pusten fra de fleste funksjonsfriske. Hun har bronsemedalje fra Paralympics i Sydney for denne øvelsen.

Selv om Nesheim er en fantastisk rytter, er det nok franskmannen Jahan Laurent som står for det mest storslåtte programmet. Hans forestilling ”Den ensomme cowboy” forteller en historie der hesten spiller hovedrollen. På Oslo Horse Show var det første gang utenom Frankrike at denne forestillingen ble vist. Vi får se hvordan Laurent styrer hesten til å ligge både på rygg og side, og slappe av. Til og med når han river hesten i halen reagerer den ikke!

- Denne mannen har et ekstraordinært anlegg for kommunikasjon med dyr. Det er en helt utrolig forestilling, sier NRKs kommentator, Rita Morvik.

I tillegg blir det westernridning med Roger Sunnet og Lena Opsahl, og vi får se nærmere på den olympiske grenen feltritt.

NRK-Sporten
Familieshow fra Oslo Spektrum
Kommentatorer: Rita Morvik og Ulf Storemark
Regi: Knut Hoel
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Rita Morvik og Ulf Storemark kommenterer fra familieshowet i Oslo Spektrum. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Ponnigalopp er både morsomt og litt dramatisk. (Foto: NRK)
3. Jahan Laurent leverer en ytterst imponerende forestilling i Oslo Spektrum. (Foto: NRK)