Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. oktober 2005 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Dyre parkeringsplasser på sykehus

Forbrukerinspektørene Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektørene Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Hvorfor er det er så dyrt å parkere på sykehus i Norge? spør Forbrukerinspektørene som også har test av motorsag i kveldens sending.

For å kunne besøke de du er glad i på sykehus, må du ofte betale mye penger for parkering. Og er noen i din familie alvorlig syke, og du må besøke dem hyppig, kan du risikere å måtte ut med tusenvis av kroner.

Vi møter foreldrene til Christian Aasland som ligger på Rikshospitalet. Han har vært gjennom to levertransplantasjoner og har vært innlagt så og si sammenhengende siden mai. Hittil har Freddy og Anne-Karine betalt over 10.000 kroner i parkering for å besøke sin sønn.

Det koster 20 kroner i timen å sette bilen på Rikshospitalet som tjener millioner i året på parkeringsplassen sin.

- Vi er der hver dag ca 8 timer om dagen. Vi vet Christian har behov for det, sier Anne-Karine Aasland. – Parkeringsavgiften er ikke det første vi tenker på som pårørende, men vi håper jo hele tiden at "bare en uke til så....", sier ektemannen.

Hvor mye skal det egentlig være lov å tjene på at folk blir syke?

Ringerike Sykehus har imidlertid valgt å la parkeringen være gratis. De mener at måten pasienter og pårørende møter sykehuset på, er en viktig del av behandlingstilbudet

Inspektør Kari Asheim har laget saken.


Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer