Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. desember 2006 kl 20.05 Eva Cassidy - hun begeistret en hel verden

Den store stemmen

Eva Cassidy: Vi blir med til klubben Blues Alley, der Eva Cassidy holdt noen av sine viktigste konserter. (Foto: Jackie Fletcher)
Eva Cassidy: Vi blir med til klubben Blues Alley, der Eva Cassidy holdt noen av sine viktigste konserter. (Foto: Jackie Fletcher)
Mens hun levde, var Eva Cassidys opptredener på klubben Blues Alley noen av de mest skjellsettende øyeblikkene i hennes karriere. Det er ti år siden hun gikk bort, og i kveld ser vi nærmere på hva som inspirerte den legendariske sangerinnen.

NRK er den første tv-kanal i verden som sender dokumentaren. Dokumentaren inneholder blant annet klipp som heller aldri har vært vist tidligere.

Konsertene på Blues Alley var en av hjørnesteinene i Eva Cassidys karriere, og sanger herfra finner vi på klassiske album som "Songbird", "Time After Time", "Imagine" og "Wonderful World".

Gjennom intervjuer med bandet hennes, fans og de nærmeste vennene ser denne dokumentaren på hvilken rolle konsertene på Blues Alley hadde for karrieren til Eva Cassidy, og ikke minst den enorme verdenssuksessen hun fikk etter sin død.

Programmet er sendt tidligere.


Amerikansk musikkdokumentar (2006)
Originaltittel: Back to Blues Alley – A Decade of Memories
Regi: Eric Train
Produsert av Beyond the Sea Ltd.
Distribuert av Tuba AS
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no