Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. mars 2005 kl 19.55 Wig Wams verden

Wig Wam bak sminken

Wig Wam består av Glam, Teeny, Flash og Sporty. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Wig Wam består av Glam, Teeny, Flash og Sporty. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Lørdag 5. mars klokken 22.30 løp Teeny, Glam, Sporty og Flash opp på scenen i Oslo Spektrum. De hadde nettopp vunnet den norske finalen i Melodi Grand Prix 2005. I dette programmet følger vi dem på veien mot seieren, og blir litt bedre kjent med gutta bak sminken.

Wig Wam er nok en av de mer outrerte vinnerne de siste årene. Glamrock-bandet fra Østfold skilte seg kraftig fra resten av Melodi Grand Prix-deltagerne. Ingen hadde like tette kostymer, ingen brukte like mye sminke, ingen hadde like spektakulært sceneshow og ingen fikk flere stemmer.

Kvalifisering
Wig Wam var med i finalen i fjor også, men da kom de på andreplass med låta "Crazy Things". I år gikk drømmen i oppfyllelse med "In My Dreams".

Nå er de klare for den internasjonale finalen i Kiev i Ukraina. Der må de kvalifisere seg i semifinalen den 19. mai for å få delta i hovedfinalen den 21.

Forberedelser
Imidlertid er det en hel del som skal gjøres før turen går til Ukraina. I dette programmet blir vi med på besøk i hjembyene i Østfold, ser hva de fire har gjort tidligere og følger forberedelsene frem mot den europeiske finalen.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Underholdningsavdelingen (2005).
Prosjektleder: Vivi Børli
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),