Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 16. desember 2010 kl 21.30 Kroppsfiksert - Online anorexia

Livet i en syltynn tråd

Programleder Fearne Cotton (i midten) utforsker nettsamfunnene som promoterer anoreksi. Til venstre medprogramlederne Louis Redknapp og Coleen Nolan som leder to andre kroppsfikserte dokumentarprogrammer. Foto: ITV
Programleder Fearne Cotton (i midten) utforsker nettsamfunnene som promoterer anoreksi. Til venstre medprogramlederne Louis Redknapp og Coleen Nolan som leder to andre kroppsfikserte dokumentarprogrammer. Foto: ITV
På Internett finne du ikke bare ut mer om anoreksi; her er det også egne nettbaserte "samfunn" for likesinnede som pleier den dødelige sykdommen som en livsstil.

Tre programledere tar for seg ulike former for kroppsfiksering i en serie dokumentarer på NRK3. Først ut er programleder Fearne Cotton som ser nærmere på anoreksiasamfunn på nettet og den syltynne trenden som stadig sprer seg, særlig blant unge kvinner.

"Tynnspirasjon"
I disse nettsamfunnene deles ikke bare erfaringer mellom anorektikere, her utveksles også tips om hvordan man kan pleie sykdommen. Denne verdenen kalles "pro-ana", og her er det å sulte seg blitt en livsstil.

Slankekonkurranse
Programleder Fearne Cotton bestemmer seg for å prøve ut noen av de ekstreme diettene som deles på "pro-ana"-sidene. Vi møter jenter som har gitt seg hen til dette livet, og får et innblikk i de forførende "støttegruppene" og slankekonkurransene som promoteres på nettsidene.

Sjokkerende innblikk
Selv sier programlederen at hun har lært mye av å lage dette programmet. - Jeg håper det viser jenter og kvinner der ute at de kan få hjelp hvis de trenger der. Forhåpentligvis viser dette hvor alvorlig spiseforstyrrelser kan være, og hvor mye hjelp som trengs der ute. Jeg vil også vise folk hvor farlige og ødeleggende disse nettsidene som promoterer anoreksi er. Jeg ble sjokkert, og det tror jeg de fleste som ser dette også vil bli.

Programmet er sendt tidligere

Britisk dokumentar
Produsert av: RDF Television 2009
Originaltittel: The truth about…thinspiration
Programleder: Fearne Cotton
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice/ 815 65 900