Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. august 2005 kl 22.10 Nikolaj og Julie

Fullt hus

Kim arrangerer en flott fastelavnsfest hjemme hos Nikolaj. (Foto: Danmarks radio)
Kim arrangerer en flott fastelavnsfest hjemme hos Nikolaj. (Foto: Danmarks radio)
Nikolaj har nok å henge fingrene i om dagen. Både Philip, Kim og hennes to barn har flyttet inn hos ham.

Kim og barna er meget høylytte, så det begynner å bli litt for mye ståk og styr for Nikolaj og Emma. Kim arrangerer en kjempefin fastelavnsfest, men neste morgen er både hun og ungene vekk!

Lars har vært tre uker i London, og Julie kjenner at hun savner ham. Så oppdager hun plutselig noe som snur tilværelsen fullstendig på hodet.

Philip er i ferd med å miste fullstendig grepet om tilværelsen. Han tar stoff, og Frank og Nikolaj råder sin gode venn å ta ferie og søke hjelp for problemene sine.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.

Persongalleri
Nikolaj er 37 år og er den kreative kraften i reklamebyrået "Bureauet, 3, th", som han eier sammen med gymnaskameratene sine, Frank og Philip. Nikolaj er en glad og positiv fyr som ikke ser så altfor alvorlig på livet. Julie er hans store kjærlighet.

Julie er 32 år, advokat og har utdannelse fra Harvard. Nå er hun ansatt i det velrenommerte firmaet "Hoffmann og Thomsen". Julie møtte Nikolaj på Tivoli og forelsket seg med et brak. Sammen skal de prøve å takle hverdagen.

Philip er 37 år og administrerende direktør i reklamebyrået som han driver sammen med Nikolaj og Frank. Hans naturlige utadvendthet og selvsikkerhet skaffer mange kunder til firmaet.

Frank er også 37 år, og økonomisjef i "Bureauet, 3, th". Han er godt gift med sin Karina, og tror ingenting kan rokke ved hans trygge familieliv.

Søs er 29 år og jobber som altmuligkvinne på reklamebyrået. Hun har mange talenter; hun lager kostymer, holder taler og er god på idémyldring.

Karina er 34 år og gift med Frank. Etter å ha jobbet på advokatkontoret en stund, blir hun involvert i kommunalpolitikk. Dette skal vise seg å bli vanskelig for ekteskapet.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 42/ 909 55 364


LENKER
  • Les mer