Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. oktober 2009 kl 23.15 Film: Slanke Sussie

Sex, løgn og videotape i Värmland


Når Slanke Sussie forsvinner sporløst, må broren Erik hjem til barndomsbyen i Värmland for å lete etter henne. Det går ikke lang tid før han befinner seg i en suppe av løgner, grådighet og värmlandsk galskap.

Erik var lei av en hverdag med like mye futt som ei brusflaske åpnet i går. Han reiste vekk fra det innadvendte hjemstedet Bruket for å erobre Stockholms forlagsverden. Men så forsvinner Slanke Sussie, Eriks lillesøster, fra Bruket, og han må hjem for å lete.

Tilbake til Värmland
Småbyfasaden er den samme søvnige, men under overflaten har mye forandret seg. Ingen er interessert i å hjelpe Erik med å finne Slanke Sussie – ikke engang politiet i byen. Han innser at Slanke Sussie ikke lenger er så prektig som den gang hun ble kåret til "Miss Motor".

Eriks gamle kompis Pølsa er blitt en tåkelagt videofrik med forfyllede venner, alderssenteret er et narkotikareir, innehaveren av videobutikken er mafiøs og lovens lange arm er temmelig kort.

Om filmen
"Slanke Sussie" er en gangsterkomedie med et underlig persongalleri og kjapp dialog. Svenske kritikere har sammenlignet filmspråket med det vi kjenner hos Quentin Tarantino, Guy Ritchie og Danny Boyle. Det er en myldrende historie som fører deg dypere og dypere inn i et skrudd lokalsamfunn.

Filmen er sendt tidligere

Svensk komedie (2003)
Originaltittel: Smala Sussie
Med: Tuva Novotny (Smala Sussie), Kjell Bergqvist (Billy Davidsson), Jonas Remieka (Erik), Lena Dahlman (Gerd) og Lotta Telje (Gudrun), Björn Starrin (Pölsa).
Regi: Ulf Malmros
Produksjon: Film I Väst

Pressekontakt: Berit Ekholdt, 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no