Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. januar 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: "En vanskelig alder"

Fredrikssons fabrikk: \"En vanskelig ald

NRK1 lørdag 27. januar kl 19.55
Fredrikssons fabrikk (4)
En vanskelig alder

Fredriksson slår til igjen!

Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men tv-publikums begeistring er åpenbart fortsatt like stor. Drøyt 1,1 millioner seere fulgte årets første reprise på serien, som dermed oppnådde en markedsandel på 70,5 prosent. Også i forrige repriseomgang oppnådde den norsk-svenske situasjonskomedien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

Det er de tidligste episodene fra 1990 som nå sendes om igjen, senere får vi også se avsnittene fra 1992 og 1993. I alt står 16 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Kveldens episode
Stakkars direktør Fredriksson har vanskelig for å bli klok på kvinnene i sitt liv - enten det gjelder hans egen kone eller kvartetten på systua. Samme hvor hardt han prøver ikke å tråkke noen på tærne, får han vite at han er en ufølsom fyr som ikke begriper noe som helst av hvordan de har det.

Fru Fredriksson synes hun har en soleklar rett til å legge seg opp i det som foregår på fabrikken. Nå har hun bestilt en drakt til seg selv som skal brukes under et viktig representasjonsoppdrag, og det må selvsagt gå foran alt annet.

Direktør Fredriksson vil nødig utsette seg for sin kones vrede, og trygler sydamene til å sette opp tempoet en smule. - Fruen er i en vanskelig alder, forteller han i et forsøk på å vinne litt forståelse. Men akk, det er en forklaring som slett ikke faller i god jord...

Om serien
\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i sin konfeksjonsfabrikk ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Også hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt, mens fru Fredriksson (Birgitta Andersson) legger seg opp i driften uten å oppnå de store resultatene.

NRK1 lørdag kl 19.55
Sendt i 1990 og 1993

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen, Aud Schønemann og Birgitta Andersson
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Fru Fredriksson (Birgitta Andersson) er ikke enkel å gjøre til lags, synes direktør Fredriksson (Magnus Harenstam). (NRK-foto: Ole Kaland)