Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. februar 2006 kl 20.45 Herskapelig: Baroniet Rosendal

Herskapelig punktum

Toppen Bech i munter passiar med Anne Grethe som i dag driver Baroniet Rosendal. (Foto: NRK)
Toppen Bech i munter passiar med Anne Grethe som i dag driver Baroniet Rosendal. (Foto: NRK)
Med 56 Herskapelig-programmer bak seg sier Toppen Bech takk for seg. Den populære serien runder av på Baroniet Rosendal der det for anledningen er invitert til storslått gjestebud.

- Evig eies kun det tapede, sier Toppen Bech idet hun vil fortelle eventyret om Ludvig Rosenkrantz som bygget sitt bittelille Versailles dypt inni Hardangerfjorden.

Rosenkrantz tenkte slik som franskekongen, datidens trendsetter Ludvig 14., og utnyttet mesterlig det storslåtte i Guds egen katedral. Innrammet av nutene, høydedragene, fossene, fjorden og breene plasserte han sitt lille smykke av et slott.

I dag blir Baroniet Rosendal og arven etter Ludvig Rosenkrantz vernet og voktet av eierne som gjestfritt driver hotell i særklasse.

Når Toppen Bech ankommer, er det også duket for festmiddag - og hva er vel mer naturlig enn å invitere søskenparet Herborg og Bård Kråkevik, Jan Henrik Kayser og Vetle Lid Larsen på tilstelningen?


Om serien
Herskapelig er en opplevelsesserie for alle som er interessert i kulturhistorie, estetikk, hus, hage, storgårder og herregårder. Med Toppen Bech som omviser åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte – i hvert fall ikke i Norge.

- Vi vil fortsatt gi folk alt de er glad i ved Herskapelig, sier Toppen som forsikrer at hun har gravd dypt i den nasjonale skattekisten. Det hun har funnet der er blitt gjenstand for seks nye programmer, denne gangen fra Halden, Hvaler, Utstein Kloster, Eidsvold Værk hovedgård, Henningsvær fyr og ikke minst Baroniet Rosendal.

NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Toppen Bech
Produksjonsleder: Berit Ruud Bekken
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,