Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. mars 2001 kl 22.35 Ekstra Bladet

Ekstra Bladet (t)


NRK2 søndag 18. mars kl 22.35
Ekstra Bladet (5:6)

Regjeringsrokade og drapstrusler

Ekstra Bladet skal snart i trykken igjen med hovedoppslag om utskiftningene i regjeringen. Ritt Bjerregaard er tilbake i ministerstolen, og redaksjonen jobber under høytrykk for å skaffe en egen vinkling på saken. Kriminalreporter Janne Aagaard blir truet på livet og må søke råd hos politiet. Og årets side 9-pike er valgt av leserne.

Riktignok selger ikke politisk stoff særlig godt i Danmark, men det ville være merkelig hvis en av Danmarks største aviser ikke registrerer at Ritt Bjerregaard er tilbake i dansk politikk. En horde journalister er på Christiansborg for å skrive om dagens vinnere og tapere. Nå gjelder det å finne den riktige Ekstra Blad-vinklingen. Kanskje vil en sak om hennes årslønn, som ligger betydelig over statsministerens, slå an hos leserne?

Kriminalreporter Janne Aagaarder får et nytt trusselbrev fra den gale mannen som ønsker å drepe en kvinne. Denne gang er det Janne han vil ta. Mannen skriver at han vil vente på henne når hun kommer hjem fra jobb. Vaktsjef Pjat mener hun ikke har noe å frykte. Alle journalister i Ekstra Bladet blir truet på livet før eller siden! Det er en del av hverdagen.

Årets side 9- pike
Sikkert er det i hvert fall at lesernes kåring av årets side 9-pike vil slå an. Fotograf Jørgen Sperling ønsker å lage en reportasje med vinneren, Bettina. Hun er på vei ut av byen med sin sønn og datter, men kanskje greier Sperling og journalisten å nå henne igjen på hovedjernbanestasjonen?

Det nærmer seg deadline, og mye har ennå ikke falt på plass. Hva med Carsten Koch, som har dratt hjem til Kolding uten ministerbil? Hva med de 5-6 sidene med tekst som plutselig mangler? Hva skjer ved politiavsperringen på Nørrebro der det er funnet en bombelignende kasse? Er det en sjanse for at saken kan komme med i morgendagens avis?

Om serien
I denne danske dokumentarserien i seks deler tar vi del i den hektiske hverdagen i Danmarks mest utskjelte men samtidig mest leste middagsavis. Vi følger journalister, fotografer og redaktører i Ekstra Bladet på jobb.

- Vi forsøker å vise hvordan man lager Ekstra Bladet på godt og vondt. Vi er ikke ute etter å utlevere avisen, men å komme så tett inn på medarbeiderne i redaksjonen som det er mulig, sier redaktør Tina Christel Andersen i DR1.

NRK2 søndag kl 22.35

Dansk dokumentarserie i seks deler fra DR fra 2000
Hjemmeside: http://www.dr.dk/tv/tv-fakta/bladet/
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilde
Ritt Bjerrgaard er tilbake i regjeringen og vil prege førstesiden i morgendagens utgave av Ekstra Bladet. (Foto: Ekstra Bladet).