Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. juli 2006 kl 21.25 Seks fot under

Tøft dødsfall

Federico (Freddy Rodriguez) sammen med sin gravide kone Vanessa (Justina Machado). (Foto: Warner Bros)
Federico (Freddy Rodriguez) sammen med sin gravide kone Vanessa (Justina Machado). (Foto: Warner Bros)
Federico får problemer med å takle jobben da Fisher & Sons får inn et dødt spedbarn. Konen hans er gravid, så mørke tanker sniker seg inn hos den vanligvis så pragmatiske Federico.

Federico er kommet tilbake på jobb hos Fisher & Sons, men plutselig blir arbeidet vanskelig å takle. En baby som omkom i krybbedød gjør et mektig inntrykk både på ham og de andre på begravelsesbyrået. Spesielt vanskelig er det siden Ricos kone venter parets andre barn.

David, Nate og Brenda drar til Las Vegas for å delta i en konferanse for ansatte i begravelsesbyråer, mens Ruth tar et blomsterdekoratørkurs for å komme i kontakt med "sitt indre selv", som hun kaller det.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks av dem.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no