Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. januar 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Romantikk takk!

Petter Schjerven tar seg begrepet romantikk i kveldens episode av Eva & Adam (Foto: Rubicontv)
Petter Schjerven tar seg begrepet romantikk i kveldens episode av Eva & Adam (Foto: Rubicontv)
I kveld er Petter W. B. Schjerven i det romantiske hjørnet. Det er mange måter å illustrere begrepet på.

Romantikk og overbevisningskunst er tema i kveldens Eva og Adam. Programleder Petter Schjerven demonstrerer romantikkens historie på to minutter, lytter til elskovsdikt fra romertiden og får tenor Øystein Wiiks høylytte tips for å erobre en utvalgt.

Hva synes seriens Eva er romantisk? I kveld gjør Adam sitt beste for å overraske henne.

Romantikk på film er heller ingen enkel sak, og manusforfatter Thomas Torjussen ("Sønner") blir med Petter på kino for å diskutere problemet.

Lager drama
Til slutt - og ikke minst - filmatiserer Eva og Adam et romantisk drama med tittelen "Umulig kjærlighet". Ingar Helge Gimle spiller regissøren, Andrea Bræin Hovig og Mads Ousdal er det elskende paret, mens Petter W. Blichfeldt Schjerven har rollen som den truede manusforfatteren.

Om serien
I Petter W. B. Schjervens nye programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn. For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og siden gjennomgår et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no